dinsdag 6 augustus 2024

‘Spectaculaire’ zitting in zaak tegen Reiner Füllmich: hoofdgetuige maakt opvallende draai


Opnieuw een opmerkelijke wending in de strafzaak tegen advocaat Reiner Füllmich. Hoofdgetuige Viviane Fischer ‘is gedraaid’, zo heeft haar nieuwe advocaat kenbaar gemaakt.

De herziene stellingname van de oud-collega van Füllmich bestaat eruit dat hij de coronacommissie die het tweetal samen heeft opgericht, Stiftung Corona Ausschuss, niet benadeeld kán hebben, omdat de stichting nooit officieel werd geregistreerd.

Omdat er officieel geen stichting bestond, had de commissie dus ook geen eigen vermogen, laat staan een bankrekening. Het geld dat Füllmich heeft geleend, kan dus niet als vermogen van de commissie worden beschouwd.

Opmerkelijk

Als Füllmich het geleende geld daadwerkelijk niet terugbetaalt, zijn hoogstens de donateurs de dupe. De kans is groot dat zij geen aanklacht tegen hem zullen indienen.

Journalist Djamila le Pair, die de zaak op de voet volgt en spreekt van een spectaculaire zitting, noemt het ‘opmerkelijk’ dat Fischer haar standpunt heeft gewijzigd, omdat het proces door haar toedoen is opgestart. Begon haar geweten te knagen?

Er gebeurde nog iets opmerkelijks: de rechtbank wees het verzoek om Fischer toe te voegen als eiser af, met als gevolg dat haar advocaat niet langer als partij in de rechtszaal mag plaatsnemen.

Inquisitie-proces

Als de rechters de inbreng van haar advocaat hadden ingewilligd, zou de strafdaad direct komen te vervallen en zou het strafproces beëindigd zijn, zei Christof Miseré, één van de advocaten van Füllmich, tegen de pers. “Maar [die gewijzigde stellingname] wil de rechtbank natuurlijk niet horen.”

Miseré sprak van een ‘Inquisitie-proces’.

“Strafproces Reiner Füllmich op losse schroeven. Hoofdgetuige draait en arrestatie kennelijk onrechtmatig,” resumeert Rico Brouwer van Potkaars. “Wat een verhaal.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...