dinsdag 6 augustus 2024

Elektrische auto’s maken de auto-industrie kapot: Mercedes, Porsche, Tesla en Ford zien allemaal hun winst “in vrije val” gaan

 augustus 6, 2024    21  


MabelAmber / Pixabay

Bijna niemand wil nog een elektrische auto (EV) kopen en de auto-industrie voelt de hitte nu de winsten kelderen.

Mercedes heeft een hoop geld verloren, ongeveer 21 procent van haar winststroom, na de introductie van een nieuw EV-wagenpark waarvan ze hoopte dat het consumenten zou aanspreken. Het blijkt dat mensen er klaar mee zijn om EV op dezelfde manier voor hun behoeften te laten werken als benzine- en dieselauto’s, om nog maar te zwijgen over de hoge kosten die gepaard gaan met “groen gaan,” schrijft Ethan Huff.

Porsche mist ook verkoopdoelstellingen, net als Ford, dat naar verluidt ongeveer $50.000 verliest voor elke EV die het verkoopt. Zelfs Tesla wankelt met een “vrije val” winst van 45 procent.

Fabrikanten van EV-batterijen verliezen ook winst omdat autofabrikanten hun EV-lijnen opgeven. Zo kelderde de koers van het Duitse batterijbedrijf Varta vorige maand met meer dan 70 procent door berichten over een faillissement.

De Belgische chemiegroep Umicor kreeg naar verluidt ook een klap van 1,5 miljard dollar te verwerken door de afnemende vraag naar EV’s, waardoor het bedrijf plannen voor de bouw van een recyclagefabriek voor batterijen uitstelde.

EV-industrie “op de rand van de afgrond”

Matthew Lynn vanThe Telegraph (Verenigd Koninkrijk) schreef dat al deze recente ontwikkelingen wijzen op een op handen zijnde ineenstorting van de EV-industrie. Ondanks honderden miljarden dollars aan investeringen blijft de waarheid dat EV’s een flop zijn.

“Honderden miljarden euro’s, dollars en ponden zijn in deze industrie gepompt door politieke leiders en de subsidiejunkies die hen omringen – en het is zeker tijd dat ze verantwoording moeten afleggen voor de enorme hoeveelheden belastinggeld die zijn verspild,” schrijft Lynn.


Hoe je het ook wendt of keert, EV’s zijn financieel en economisch gezien zinloos. De industrie wordt zwaar gesubsidieerd – omdat het moet, anders zou het instorten. Sterker nog, zonder subsidies van de belastingbetaler zou de EV-industrie helemaal niet bestaan.

“In werkelijkheid lijkt de EV-balans overspoeld met rode inkt,” legt Lynn uit. “Het is niet moeilijk om uit te zoeken waarom. De kosten zijn te hoog, zoals bedrijven als Ford hebben ontdekt, met elektrische auto’s die veel duurder zijn om te produceren dan hun traditionele rivalen op benzine en met tekorten aan kritieke materialen die de prijzen steeds verder opdrijven.”

“Er is te veel capaciteit in de industrie, met bedrijven die te veel investeren in te veel fabrieken en distributiecentra. De vraag naar het eindproduct begint af te brokkelen, met consumenten die steeds nerveuzer worden over wat verouderde technologie kan worden. Verzekerings- en onderhoudskosten blijken voor velen veel hoger dan verwacht, zodra de voertuigen daadwerkelijk op de weg zijn.”

Een andere factor in de vergelijking is de opkomst van goedkope Chinese EV’s van extreem lage kwaliteit. Net zoals Temu en Amazon binnenlandse producten ondermijnen, is de Chinese EV-markt de nekslag voor andere EV-markten, vooral voor duurdere types zoals Mercedes en Porsche.

Beleidsmakers hebben heel wat uit te leggen nadat ze succes en welvaart hebben beloofd bij de overgang naar EV. Het tegenovergestelde is gebeurd en zodra consumenten zich realiseren wat er is gebeurd, kunnen er koppen rollen.

“De Biden-regering heeft tientallen miljarden aan subsidies gegeven van meer dan $7.000 per verkocht voertuig, en nog meer aan de aanleg van de infrastructuur, waaronder een regeling van $7,5 miljard om opladers te installeren die uiteindelijk maar voor zeven daadwerkelijk is gebouwd (wat neerkomt op meer dan $1 miljard per stuk voor wat in feite gewoon een stekker is),” zegt Lynn.



https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 
https://www.frontnieuws.com/elektrische-autos-maken-de-auto-industrie-kapot-mercedes-porsche-tesla-en-ford-zien-allemaal-hun-winst-in-vrije-val-gaan/

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...