woensdag 4 september 2024

Al 3 jaar op rij hoge oversterftecijfers in het Westen sinds het begin van de pandemie

8

     Gunjan Raj Giri / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Uit nieuwe studie blijkt dat het aantal alle-oorzaken sterfgevallen drastisch stijgt onder degenen die gevaccineerd zijn tegen Covid-19 in vergelijking met degenen die niet gevaccineerd zijn.

Ondanks inperkingsmaatregelen en COVID-19 injecties “ernstige reden tot bezorgdheid”, aldus onderzoekers

Het oversterftecijfer in het Westen is sinds het begin van de COVID-19 pandemie drie jaar op rij hoog gebleven, zo blijkt uit een gegevensanalyse van 47 landen die gepubliceerd is in het open access tijdschrift BMJ Public Health.

Dit is ondanks de implementatie van verschillende inperkingsmaatregelen en de beschikbaarheid van COVID-19 vaccins, wat aanleiding geeft tot “ernstige reden tot bezorgdheid,” aldus de onderzoekers die regeringen en beleidsmakers oproepen om de onderliggende oorzaken grondig te onderzoeken.

De onderzoekers wilden de doeltreffendheid van de reactie op de gezondheidscrisis als gevolg van de COVID-19 pandemie meten, zoals weerspiegeld in het aantal oversterftegevallen.

Het gaat om het aantal mensen dat tussen januari 2020 en december 2022 in 47 landen in Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland door welke oorzaak dan ook overleed boven wat normaal verwacht zou worden voor een bepaalde week/maand.

De onderzoekers pasten een statistische methode toe die het schattingsmodel van Karlinsky en Kobak wordt genoemd. Dit maakt gebruik van historische sterftecijfers in een bepaald land van 2015 tot 2019 en houdt rekening met seizoensvariatie en jaarlijkse trends in sterfgevallen als gevolg van veranderingen in de bevolkingsstructuur.

Het totale aantal oversterfgevallen in de landen die in de analyse zijn opgenomen, was 3.098.456. In 2020 meldden 41 landen (87%) een oversterfte, in 2021 42 (89%) en in 2022 43 (91%).

In 2020, het jaar waarin de COVID-19-pandemie begon en inperkingsmaatregelen, zoals lockdowns, sociale distantiëring, sluiting van scholen en quarantaines, werden uitgevoerd, werden 1.033.122 oversterftegevallen geregistreerd (11,5% hoger dan verwacht).

In 2021, het jaar waarin zowel COVID-19 inperkingsmaatregelen als COVID-19 vaccins werden gebruikt om de verspreiding en infectie van het SARS-CoV-2 virus tegen te gaan, werden in totaal 1.256.942 oversterftegevallen gerapporteerd (iets minder dan 14% hoger dan voorzien).

En in 2022, het jaar waarin de meeste inperkingsmaatregelen werden opgeheven, maar de COVID-19 vaccins werden voortgezet, geven voorlopige gegevens aan dat er 808.392 oversterftegevallen werden geregistreerd.

Groenland was het enige land van de 47 dat tussen 2020 en 2022 geen oversterfte meldde. Van de andere landen was het procentuele verschil tussen het gerapporteerde en het verwachte aantal sterfgevallen het grootst in 13 landen (28%) in 2020, in 21 landen (46%) in 2021 en in 12 landen (26%) in 2022.

Het procentuele verschil tussen het gedocumenteerde en het verwachte aantal sterfgevallen was het grootst in 28% van de landen in 2020, in 46% in 2021 en in 26% in 2022.

Het is niet duidelijk hoeveel van deze oversterftegevallen de impact van COVID-19-infectie weerspiegelen, of de indirecte effecten van inperkingsmaatregelen en vaccinatieprogramma’s, aldus de onderzoekers.

Hoewel het waarschijnlijk is dat de indirecte effecten van inperkingsmaatregelen de omvang en de aard van de ziekte veranderden voor talrijke doodsoorzaken na de pandemie, zijn die veroorzaakt door beperkt gebruik van gezondheidszorg en sociaaleconomische onrust moeilijk te bewijzen, voegen ze eraan toe.

De onderzoekers erkennen verschillende beperkingen van hun bevindingen, waaronder de onvolledigheid van sommige gegevens, vooral voor 2022, omdat het maanden of zelfs jaren kan duren voordat een sterfgeval in bepaalde landen wordt geregistreerd, leggen ze uit.

En de manier waarop deze gegevens worden verzameld verschilt per land, benadrukken de onderzoekers, die er ook op wijzen dat de gegevens die ze gebruikten geen gedetailleerde stratificatie van belangrijke kenmerken, zoals leeftijd of geslacht, bevatten.

Desondanks concluderen ze: “Het oversterftecijfer is in de westerse wereld gedurende drie opeenvolgende jaren hoog gebleven, ondanks de implementatie van COVID-19-inperkingsmaatregelen en COVID-19-vaccins. Dit is ongekend en geeft aanleiding tot ernstige bezorgdheid.

“Regeringsleiders en beleidsmakers moeten de onderliggende oorzaken van de aanhoudende oversterfte grondig onderzoeken en hun beleid voor gezondheidscrises evalueren.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 
https://www.frontnieuws.com/al-3-jaar-op-rij-hoge-oversterftecijfers-in-het-westen-sinds-het-begin-van-de-pandemie/

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...