woensdag 4 september 2024

Benzineauto’s “gerantsoeneerd om netto-nuldoelstellingen te halen”

 04/09/2024

Autofabrikanten rantsoeneren de verkoop van benzine- en hybride voertuigen in Groot-Brittannië om hoge Net Zero-boetes te vermijden, aldus een van de grootste dealerketens van het land, meldt The Telegraph.

Robert Forrester, CEO van Vertu Motors, zei dat fabrikanten de levering van auto’s uitstellen tot volgend jaar, uit angst dat ze anders de door de overheid vastgestelde quota overschrijden.

Dat betekent dat iemand die vandaag een auto bestelt bij een dealer, deze pas in februari zal ontvangen, zei hij.

Tegelijkertijd waarschuwde de heer Forrester dat fabrikanten en dealers worstelen met een overvloed aan duurdere elektrische voertuigen (EV’s) die “niet gemakkelijk een thuis vinden”.

Hij zei: “Bij sommige franchises is er een beperking op het aanbod van benzineauto’s en hybride auto’s, terwijl daar juist de vraag naar is.

“Het is bijna alsof we de auto’s die mensen willen niet kunnen leveren, maar we hebben wel genoeg auto’s die ze misschien helemaal niet willen.

“Ze [fabrikanten] proberen de boetes te ontlopen. Dus beperken ze de mogelijkheid voor ons om benzineauto’s te leveren om te proberen de overheidsdoelen te halen.”

De Chief Executive gaf de schuld aan het mandaat voor emissievrije voertuigen (ZEV), dat vereist dat vanaf dit jaar minimaal 22% van de door fabrikanten verkochte auto’s elektrisch is.

Deze doelstelling zal elk jaar geleidelijk toenemen totdat deze in 2030 80% zal bereiken, waarbij fabrikanten £ 15.000 moeten betalen voor elke benzineauto die hun quotum overschrijdt – tenzij ze zogenaamde koolstofkredieten hebben om uit te geven.

Maar het plan heeft geleid tot scherpe waarschuwingen van bazen bij grote merken, zoals Vauxhall-eigenaar Stellantis en Ford. Zij hebben gezegd dat ze hun winst niet kunnen opofferen door elektrische auto’s eindeloos met hoge kortingen te verkopen.

In plaats daarvan waarschuwden ze er eerder al voor dat ze mogelijk gedwongen zouden worden om de levering van benzineauto’s te beperken om zo de prestaties van hun ZEV-mandaat kunstmatig te verbeteren.

De waarschuwing van Vertu is de eerste bevestiging dat autofabrikanten hier nu mee zijn begonnen….

De heer Forrester zei: “Wat de overheid feitelijk doet, is de markt voor nieuwe auto’s beperken, wat een grote impact heeft op de btw-inkomsten voor hen, en een zakelijk klimaat in het Verenigd Koninkrijk creëert waarin fabrikanten zich  kunnen afvragen of ze hier auto’s willen produceren.

“Waarom zouden ze, zoals Carlos Tavares [topman van Stellantis] al zei, auto’s met verlies moeten verkopen vanwege het beleid van de Britse overheid?

“De nieuwe automarkt is helaas geen markt meer. Het is een door de staat opgelegde toeleveringsketen.”


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/benzineautos-gerantsoeneerd-om-netto-nuldoelstellingen-te-halen

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...