woensdag 4 september 2024

West-Europa’s industriële ineenstorting zal in 2025 versnellen als Kiev doorgaat met het afsluiten van grote pijpleidingen

0

Ukrainska Pravda, een lokaal mediakanaal in Oekraïne, meldde dat vanaf januari 2025 de doorvoer van Russische olie via de Druzhba-pijplijn in het Oost-Europese land zal worden stopgezet, samen met de doorvoer van aardgas. Druzhba, ook bekend als de “Friendship Pipeline” en de “Comecon Pipeline”, is een van de langste en grootste oliepijpleidingen ter wereld, bericht Belle Carter.

Volgens het verslag zei Mykhailo Podoliak, adviseur van het hoofd van het kantoor van de Oekraïense president, in een interview met “Novyny Live” dat: “Naast gas zal ook de Druzhba pijplijn vanaf 1 januari 2025 niet meer in gebruik zijn.

Maar als Europese landen Kazachs of Azerbeidzjaans gas nodig hebben, is Oekraïne bereid om doorvoer te leveren, verzekerde hij.

Maar Podoliak krabbelde snel terug en zei dat dit niet het plan was en dat Kiev de doorvoercontracten voor olie die het met Europese landen had afgesloten, ook na de genoemde datum zou blijven nakomen.

“Oekraïne is zijn contractuele verplichtingen volledig nagekomen en zal dat blijven doen tot de geplande einddatum… omdat het gaat om onze bilaterale betrekkingen met Europese landen,” zei Podolyak.

Het hoofd van de Oekraïense olie- en gasgroep Naftogaz, Olekskiy Chernyshov, sloot zich bij die boodschap aan. “Oekraïne blijft een betrouwbare partner voor Europese landen”, zei hij in een verklaring. “We zullen onze verplichtingen onder de huidige gas- en olietransportcontracten blijven nakomen.”

De genoemde pijpleiding levert Russische olie aan landen als Slowakije, Tsjechië en Hongarije. Volgens een resolutie van de EU moeten deze landen echter hun olieleveranties diversifiëren en de doorvoer door Oekraïne stopzetten. De aanvankelijke claim om de leveringen stop te zetten had ook kunnen gelden voor NatGas, dat bepaalde gecontracteerde volumes ook zal stopzetten aan het begin van 2025.

Voordat de functionaris in Kiev de verklaring introk, gaven gebruikers op X, voorheen Twitter, commentaar over hoe Oekraïne mogelijk probeerde zijn buurlanden te chanteren. “Deze clowns denken dat ze de wereld kunnen chanteren. Hoe heeft dat uitgepakt voor Land 404? Land 404 is een omhulsel van zichzelf. Over een paar maanden zal het NAZI-regime 404 verlaten. 404 zal de geschiedenis ingaan als het land dat de NAVO heeft ontmaskerd voor wat het is,” reageerde de Legende op het bericht waarin het nieuws werd gedeeld.

Een ander ziet de stap als een strategie. “Oekraïne kan zijn schuld niet betalen, dus snijden ze in de inkomsten uit de doorvoerrechten van Rusland,” zei Lawyer for Laws, maar volgens hem is er niets om je zorgen over te maken omdat de ”VS hun overheidsbegroting zal blijven financieren.” Het tweet verder: “Neemt Zelensky wraak op Hongarije en Slowakije omdat Hongarije en Slowakije tegen het sturen van wapens naar Oekraïne blijven in plaats van de voorgestelde vredesonderhandelingen?”

De Tsjechische energiezekerheidssaar Vaclav Bartuska zei dat dit niet de eerste keer is dat Kiev een dergelijke maatregel aankondigt. “Deze keer menen ze het misschien serieus, we zullen zien,” voegde hij eraan toe, ”Voor Tsjechië is het geen probleem.”

Hongarije, dat naast de Druzhba-lijn alleen olie importeert via de Adriatische pijplijn uit Kroatië, kan problemen krijgen met de olievoorziening als de stop doorgaat. Zsolt Hernadi, CEO van de Hongaarse staatsoliemaatschappij, heeft eerder gewaarschuwd voor de risico’s in het geval dat de Russische olie-import wordt afgesneden vanwege het conflict met Oekraïne, omdat alleen vertrouwen op Kroatië voor de olievoorziening vatbaar is voor mogelijke manipulatie van het genoemde land en natuurlijk economisch schadelijk is.

De oprichter van For A Conscious Experience (FACE) en geopolitiek strateeg Velina Tchakarova tweette dat de aanvankelijke beslissing van Kiev om de genoemde pijpleiding af te sluiten aangeeft dat er “meer geopolitieke risicopremie voor Europa is toegevoegd in de aanloop naar de derde winter op beide fronten, olie en gas. De Europese Unie blijft nog steeds de grootste afnemer van Russische fossiele brandstoffen sinds het begin van de Russische oorlog tegen Oekraïne, gevolgd door China en India.”

Oekraïne zal contracten voor oliedoorvoer naar Europa nakomen

Nadat de verklaring van Podoliak was teruggedraaid, verzekerde een Oekraïense presidentiële assistent dat het land zal blijven voldoen aan zijn verplichtingen voor de doorvoer van Russische olie naar Europa.

Terwijl de Europese Unie heeft geprobeerd zich te ontdoen van Russische energieleveranties sinds Moskou Oekraïne binnenviel in 2022, hebben Tsjechië, Slowakije en Hongarije meer tijd nodig gehad.

Voordat de oorlog tussen Oekraïne en Rusland begon, vertrouwde Europa op Rusland voor 40-45 procent van zijn geïmporteerde gas en ongeveer een kwart van zijn olie. Naar verluidt heeft Rusland sindsdien geprobeerd een beroep te doen op Europa om de economische sancties te laten vallen door de leveringen af te remmen, maar als reactie heeft het blok zichzelf bijna volledig losgekoppeld van Russische energie. Maar niet helemaal, want de voortdurende stroom in de Druzhba pijpleiding is deels een overblijfsel van het oude systeem en deels te danken aan het contractenrecht, de marktrealiteit en politiek opportunisme.

Volgens de Economist helpt dit de Russische president Vladimir Poetin om zijn speciale relatie met de Hongaarse premier Viktor Orban, die consequent lobbyt tegen EU-sancties, in stand te houden.

Toen Oekraïne een toegangspunt voor de pijpleiding in bezet gebied afsloot, weigerde Rusland de volledige doorvoervergoeding te betalen en dreigde het de toevoer stop te zetten. Oekraïne bood aan het gas om te verleggen, maar Rusland weigerde dit. Naftogaz, het staatsenergiebedrijf van Oekraïne, heeft het Russische Gazprom voor het Internationale Hof van Arbitrage gedaagd om het geschil op te lossen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 
https://www.frontnieuws.com/west-europas-industriele-ineenstorting-zal-in-2025-versnellen-als-kiev-doorgaat-met-het-afsluiten-van-grote-pijpleidingen/

 

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...