woensdag 4 september 2024

Defensieminister Brekelmans (Nederland Red.) begaat flinke blunder: ‘Dit is nou propaganda, nepnieuws en desinformatie in 1 bericht’

 

“De Russische agressie gaat maar door. Nu weer een weerzinwekkende aanval op een hogeschool en ziekenhuis, met tientallen doden en gewonden,” schreef defensieminister Brekelmans dinsdag op X.

Hij voegde toe dat ‘we’ Oekraïne onverminderd blijvend steunen om ‘Poetins terreur’ een halt toe te roepen. “Voor al die miljoenen Oekraïners, en voor onze veiligheid.”

Minister Brekelmans vergat erbij te vermelden dat het een militair doelwit betreft, namelijk een trainingscentrum voor militairen in de stad Poltava.

Legitiem doelwit

“Dit is nou propaganda, nepnieuws en desinformatie in één post,” reageert theatermaker George van Houts. “Het gaat hier om een militair doel. Ook Zweedse instructeurs onder de gesneuvelden. Tijd voor onderhandelingen.”

Ook oud-journalist Hans de Vreij wijst erop dat het om een militair opleidingsinstituut gaat. “Dat maakt het volgens het oorlogsrecht tot een legitiem doelwit,” benadrukt De Vreij.

Liegen tussen je tanden

D66-Kamerlid Jan Paternotte deed ook een duit in het zakje. “Andermaal schiet Poetin ballistische raketten op een school en een ziekenhuis. Met 41 doden en honderden gewonden. Het idee dat we Oekraïne maar aan haar lot over moeten laten is totaal mesjogge. Je levert 40 miljoen mensen uit aan deze terreur en Rusland schuift 1000 kilometer Europa in,” aldus Paternotte.

Data-analist Cees van den Bos geeft het Kamerlid een stevige oorwassing: “Het was een militaire academie voor elektronische oorlogsvoering. Een militair doelwit. Zelfs een Zweedse instructeur is omgekomen. Jij was nog zo hitsig op het bestrijden van desinformatie, maar de factcheckers hebben zo een dagtaak aan jou.”

“Liegen tussen je tanden, Jantje,” voegt Van Houts toe.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...