vrijdag 2 augustus 2024

De grote Lockdown-zwendel

26/06/2024

Bill Gates en kornuiten praatten al jaren over een vreselijke pandemie die er aan zou komen. Het zat al in de pijplijn en het doel was om ons helemaal leeg te roven en ons daarna in digitale slavernij te houden. Ze hadden gehoopt op een veel dodelijkere pandemie en eigenlijk viel deze een beetje tegen, maar ze hebben hem toch gebruikt om hun grootste roof in de geschiedenis mee te verwerkelijken, omdat ze wisten dat ze er mee weg konden komen.

Dat schreef ik in juni 2021:

En nu komt een of andere fucking normie er ook mee aan kakken.

Daily Sceptic, Alex Kriel:

Veel mensen zullen zich de beleidsreactie van Covid herinneren als een nachtmerrie die gepaard gaat met: verminderde toegang tot medische behandelingen, bedrijfssluitingen, ontwricht onderwijs en angst veroorzaakt door hersenspoeling door de overheid. Na het evenement is het altijd de moeite waard om een ​​’cui bono‘ (wie profiteert)-oefening te doen om vast te stellen wie er baat bij heeft, vooral omdat de hopeloze reguliere media hier grotendeels niet in zijn geslaagd.

Nee, jij bent er lekker vlot bij.

Contra-intuïtief hebben de extreem rijke eigenaren van 0,1% van de rijkdom in de Verenigde Staten hun nettowaarde met maar liefst 6,4 biljoen dollar verhoogd tijdens de pandemieperiode van 2022-2023. Terwijl hun nettowaarde groeit van $12,1 biljoen naar $18,5 biljoen, een behoorlijk coole $20 miljoen per hoofd van de bevolking voor ongeveer 300.000 mensen. Deze uitkomst is contra-intuïtief, aangezien de lockdowns de economie tijdelijk verwoestten en een aanzienlijk negatief effect hadden op de overheidsschuld, die enorm opliep als gevolg van duizelingwekkende begrotingstekorten. Als alles gelijk blijft, zou je verwachten dat de aandelenmarkten onder deze omstandigheden lager zullen bewegen.

In de Alice-in-Wonderland-wereld van extreem gelddrukken explodeerde de aandelenmarkt echter en de voordelen van deze explosie kwamen vooral ten goede aan de überrijken , die de meeste financiële activa bezitten. Gewone mensen zonder aanzienlijke financiële activa hadden de neiging om met het ruwe uiteinde van de stok achter te blijven in de vorm van verhoogde inflatie.

Je zou op geloofwaardige wijze kunnen beargumenteren dat het doel van het monetair beleid lijkt te zijn om de waarde van de financiële activa van de superrijken op peil te houden . Binnen de groep überrijken waren de winsten niet gelijkmatig verdeeld. De op één na rijkste man ter wereld, Jeff Bezos, heeft in de eerste negen maanden van 2020 ruim 90 miljard dollar aan papieren winst geboekt als gevolg van een stijging van de aandelenkoers van Amazon. Een groot deel hiervan was te danken aan de lockdowns, die de fysieke concurrenten sloten en tientallen miljarden dollars naar Amazon sluisden, waarvan de omzetgroei verdubbelde van ongeveer 20% naar 40% tegen het einde van 2020.

Een andere groep die blij leek met de lockdowns was die van de sociale ingenieurs die sinds de jaren zeventig de samenleving opnieuw wilden ontwerpen, inclusief het verminderen of zelfs elimineren van de groei. De voorzitter van het World Economic Forum, Klaus Schwab, was co-auteur van een boek, COVID-19: The Great Reset. Het boek roept op om aanzienlijke delen van de lockdown-reactie permanent te maken; De omslag van het boek maakt duidelijk dat hij Covid wilde gebruiken om enorme maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen.

Ze zeggen dat je een goede crisis nooit verloren mag laten gaan, maar wat als sommige belangengroepen, in plaats van te wachten op een goede crisis, een crisis zouden creëren of eenvoudigweg zouden overdrijven?

Eén ding dat in het recente verleden duidelijk is geworden, is dat de superrijken via hun stichtingen toegang hebben tot enorme lobbymacht. Een grote stichting kan gemakkelijk zo’n 400 miljoen dollar per jaar besteden aan lobbywerk (filantropie).

We kunnen een kleine groep überrijken identificeren die ex-post een snelle en grote toename van hun welvaart genoten, omdat de lockdowns hun bedrijven bevoordeelden en de concurrenten benadeelden. Bovendien verhoogde het oogverblindende gelddrukken de waarde van vrijwel alle financiële activa aanzienlijk. Ten slotte leek een groep sociale ingenieurs die een ‘Great Reset’ wilden zien, met verminderde consumptie, ook zeer tevreden met lockdowns; op de WEF-website stonden artikelen over de voordelen van lockdowns.

Hoe het ook zij, er zou geloofwaardig kunnen worden beweerd dat sommige gevestigde belangengroepen een vreselijke overdreven reactie op Covid wilden zien, op voorwaarde dat dit gepaard ging met voldoende gelddrukken.

Op andere beleidsterreinen heb ik een patroon opgemerkt waarbij vooraanstaande oligarchen een beleidsidee naar voren brengen, dat jaren later overheidsbeleid wordt (hierover later meer).

Okay man, dat wisten we nog niet.

Ik uit geen beschuldigingen, maar identificeer belangengroepen die er financieel voordeel uit haalden of de beleidsreactie bereikten die zij wilden.

Ik uit wel beschuldigingen, en zoveel ik wil.

Het was een roofoverval met de bedoeling ons voor te bereiden op ons toekomstige digitale concentratiekamp.

En iedere idioot die een smartphone heeft maakt het mogelijk.

Eigenlijk zijn mensen schapen met smartphones de echte vijand collaborateurs.

We zouden iedereen die zo’n ding heeft neer moeten slaan, dat ding afpakken en vertrappen.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/de-grote-lockdown-zwendel

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...