vrijdag 2 augustus 2024

Zero Hour: Israël geeft noodsatelliettelefoons aan leden van de Knesset – Frankrijk dringt er bij zijn burgers op aan Iran te verlaten – Wanneer zal de aanval plaatsvinden

02/08/2024

Instructies aan Israëlische burgers: ‘Wees voorbereid op een totale oorlog’

Dramatische taferelen ontvouwden zich gisteravond laat in Israël toen de regering van het land satelliettelefoons uitdeelde aan reguliere leden van de Knesset (parlement) in geval van een noodsituatie (communicatiestoring), meldt Warnews.

Tegelijkertijd werd aan belangrijke ministers gevraagd om naar de ondergrondse schuilkelders te gaan.

Hezbollah-functionarissen hebben hun mobiele telefoons uitgeschakeld en reageren niet op bemiddelaars die de escalatie proberen te beteugelen…

Alle informatie convergeert in de richting van een grote oorlog tussen Israël en Hezbollah, waarbij andere Amerikaanse en Britse strijdkrachten en sjiitische milities betrokken zijn.

Een Amerikaanse defensiefunctionaris zei dat de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten “noodzakelijke stappen” ondernemen om de gevechtsbereidheid te vergroten en bescherming te bieden aan Amerikaanse en geallieerde bases en troepen tegen bedreigingen van zowel Iran als door Iran gesteunde paramilitaire groepen.

De Britse minister van Defensie John Healey arriveerde vandaag in Tel Aviv voor een ontmoeting met de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant, waarbij de twee de bereidheid en het vermogen van het Israëlische leger om het land op alle fronten te verdedigen, bespraken.

Tegelijkertijd had de Britse chef van de defensiestaf, admiraal Sir Tony Radakin, in Tel Aviv een ontmoeting met de Israëlische chef van de generale staf, Herzi Halevi, waar een gezamenlijke veiligheidsbeoordeling werd gehouden over de dreiging van een mogelijke Iraanse aanval en de samenwerking tussen de twee landen.

Instructies voor Israëlische burgers: ‘Wees voorbereid op een felle, totale oorlog’

De Israëlische autoriteiten sturen speciale noodinstructies naar alle burgers in het geval van een grootschalige aanval, zoals Iran heeft aangekondigd te zullen doen in de komende uren.

De Israëlische autoriteiten bieden een hele reeks mogelijke scenario’s aan, onthult CNN.

Zoals de tv-zender benadrukt, regelen de instructies vooral het gedrag van burgers bij alarmmelding.

In zulke gevallen zouden alle burgers die in grote steden wonen zich bij de eerste de beste gelegenheid naar schuilkelders moeten haasten om zich te beschermen tegen bommen of raketten.

En dat moeten ze binnen 90 seconden doen.

“Bewoners moeten voorbereid zijn op stroomstoringen die enkele dagen kunnen duren.

Ze moeten ook bereid zijn om meerdere dagen in schuilkelders te verblijven”, luidt een fragment uit het door CNN geciteerde document.

Wanneer zal de aanval plaatsvinden?

Westerse inlichtingenbronnen hebben naar verluidt de afgelopen uren met Sky News Arabia gesproken over de mogelijkheid dat Iran en Hezbollah “de treurigste dag op de Joodse kalender” kiezen om terug te slaan naar Israël.

De bronnen zeiden dat het niet onwaarschijnlijk was dat Iran en zijn bondgenoten ‘Tisha B’Av’ zouden kiezen, of de verjaardag van de ‘Vernietiging van de Tempel’, die valt op 12 en 13 augustus, als reactie op de moord op de toppoliticus van Hamas, Ismail Haniyeh, Hezbollah-leider Fouad Shukr, en de commandant van de militaire vleugel van Hamas, Al-Qassam Mohammed Deif.

Tisha B’Av is een jaarlijkse vastendag in de Joodse religie en herdenkt een aantal rampen in de Joodse geschiedenis, met name de vernietiging van de Tempel van Salomo door het Nieuw-Babylonische Rijk en de Tweede Tempel door het Romeinse Rijk in Jeruzalem.

Een hoge Iraanse militaire commandant zei donderdag dat Iran en zijn geallieerde milities bespreken hoe ze de moord op Hamas-leider Ismail Haniyeh in Teheran kunnen wreken.

Volgens de media is er onder leiding van Iran een alliantie ontwikkeld met Syrië, Irak en Jemen, dat overweegt een aanval uit te voeren op het grondgebied van Israël, op militaire doelen!

“Vertrek onmiddellijk”: kritieke uren! Burgers opgeroepen Iran te verlaten

Frankrijk heeft vandaag Franse reizigers “die zich nog in Iran bevinden” opgeroepen het land “zo snel mogelijk” te verlaten vanwege het “verhoogde” risico op militaire escalatie tussen Israël en Teheran na de moord op een Hamas-leider die aan Israël wordt toegeschreven.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat niet specificeert hoeveel Fransen mogelijk door deze nieuwe aanbeveling worden getroffen, herinnert eraan dat het hele Iraanse grondgebied in het rood staat op de kaart met advies aan reizigers.

“Daarom verbieden we officieel dat Franse staatsburgers naar Iran gaan, wat de reden ook is”, voegt hij eraan toe.

Ismail Haniya, de politieke leider van de Palestijnse islamitische beweging Hamas, werd gisteren, woensdag, in Teheran vermoord.

Iran, Hamas en zijn bondgenoot Hezbollah beschuldigden Israël ervan achter de operatie te zitten, die kwam uren nadat een Israëlische aanval dinsdag de militaire leider van de Libanese islamitische beweging, Fouad Shukr, doodde in de zuidelijke buitenwijken van Beiroet.

Deze twee aanvallen wakkerden de vrees aan voor een uitbreiding van de oorlog naar het hele Midden-Oosten tussen Israël aan de ene kant en Iran en de organisaties die het steunt in Libanon, Syrië, Irak en Jemen aan de andere kant.

“Vanwege het verhoogde risico op militaire escalatie in de regio worden Franse reizigers die zich nog in Iran bevinden, gevraagd zo snel mogelijk te vertrekken”, voegde het Centre d’Orsay eraan toe.

“Intussen wordt hen gevraagd (…) de grootst mogelijke waakzaamheid te betrachten, weg te blijven van demonstraties, op de hoogte te blijven van de situatie en regelmatig de website van de ambassade te raadplegen.”


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/zero-hour-israel-geeft-noodsatelliettelefoons-aan-leden-van-de-knesset-frankrijk-dringt-er-bij-zijn-burgers-op-aan-iran-te-verlaten-wanneer-zal-de-aanval-plaatsvinden 

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...