vrijdag 2 augustus 2024

De WHO verspreidt valse informatie over sterfgevallen door hitte in Europa

 02/08/2024

Elke zomer gebruikt klimaatpropaganda valse cijfers over hittesterfgevallen. Natuurlijk loopt de WHO voorop. Ook dit jaar weer, hoewel de voorspelde ‘helse zomer’ niet eens genoeg was voor het ongewisse. Tot nu toe is het in Europa behoorlijk koel geweest, schrijft Dr. Peter F. Mayer.

Op 1 augustus gaf de regionale directeur van de WHO, Dr. Hans Kluge, een verklaring uit waarin hij sprak van 175.000 doden per jaar als gevolg van extreme hitte. De kop luidde “Extreme hitte eist jaarlijks meer dan 175.000 levens in de Europese regio van de WHO en de cijfers zullen nog verder stijgen”.

Ook de bewering dat Europa het meest opwarmt mag niet worden gemist, die ter gelegenheid van de resolutie over de renaturatieverordening via het EU-Parlement werd verspreid. Hoewel Groenland deel uitmaakt van Europa, kon het cruiseschip MSC Poesia medio juli 2024 niet aanmeren in drie van de vier geplande havens vanwege onverwacht sterke ijsomstandigheden. Dit zijn veel betrouwbaardere indicatoren dan de winderige berekeningen van “gemiddelde temperaturen” die zouden zijn gestegen van 17,08 naar 17,09 graden.

Er zijn af en toe bijzonder warme dagen, maar niet noodzakelijkerwijs heter dan voorheen. Laten we denken aan 1977 of 1990, toen in Griekenland gedurende een lange periode temperaturen van 48 graden werden gemeten. Of in 1892 toen volgens plaatselijke kronieken in Kettlasbrunn in het Oostenrijkse Weinviertel minstens 52 graden werd gemeten. En dat terwijl er op dat moment heel weinig ‘door de mens veroorzaakte’ CO2 in de lucht zat.

Maar terug naar de beweringen van de WHO. Kluge schrijft:

“Enkele dagen geleden deed de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, een oproep om actie te ondernemen tegen extreme hitte in het licht van de dodelijke gevolgen van de stijgende temperaturen wereldwijd. In sommige delen van de wereld drijft de klimaatcrisis de temperaturen al op tot ondraaglijke niveaus en schattingen tonen aan dat er tussen 2000 en 2019 wereldwijd jaarlijks zo’n 489.000 doden door hitte vallen, waarvan 36%, of gemiddeld 176.040 doden per jaar, in de regio.”

Wat echter waar is, is dat het juiste aantal 49.000 per jaar is; alles daarboven is te wijten aan matige hitte.

Het is ook niet waar dat de “trend toeneemt”. Een studie van Qi Zhao et al. (Global, regional, and national burden of heatwave-related mortality from 1990 to 2019: A three-stage modelling study) , gepubliceerd op 14 mei 2024, concludeert dat het voor leeftijd gestandaardiseerde hittesterftecijfer in Europa steeg met 10,27% per decennium (zie Tabel S11).

De WHO blijft verkeerde informatie verspreiden door niet te wijzen op het feit dat vier op de vijf sterfgevallen door extreme temperaturen in Europa te wijten zijn aan kou. De WHO baseert zich op een studie, eveneens van Qi Zhao et al. uit 2021, waarin wordt gesteld dat er wereldwijd tien keer zoveel sterfgevallen door koude als door hitte plaatsvinden. TKP rapporteerde hierover in december 2023 uitgebreid.

Uit het onderzoek, het eerste dat een duidelijk verband legde tussen temperaturen boven en onder het optimale niveau en de jaarlijkse verandering in sterfte, bleek dat 9,43 procent van de sterfgevallen wereldwijd te wijten was aan koude en hoge temperaturen. Dit komt neer op 74 extra sterfgevallen per 100.000 mensen, waarbij de meeste sterfgevallen worden veroorzaakt door blootstelling aan koude.

De grafiek toont de aanzienlijk hogere gezondheidsrisico’s van kou dan van hoge temperaturen:

JAARLIJKSE STERFTEN ALS GEVOLG VAN ABNORMALE TEMPERATUREN PER REGIO:

  • Afrika – 1,2 miljoen
  • Azië – 2,6 miljoen
  • Europa – 835.000
  • Zuid-Amerika – 141.000
  • VK – 52.000
  • VS – 173.600
  • China – 1,04 miljoen
  • India – 74.000
  • Australië – 16.500

JAARLIJKSE STERFGEVALLEN DOOR KOUDE PER REGIO:

  • Afrika – 1,18 miljoen
  • Azië – 2,4 miljoen
  • Europa – 657.000
  • Zuid-Amerika – 116.000

Totaal – 4,353 miljoen

Interessant is ook de indeling in extreme en gematigde temperaturen, hier is een grafische weergave van Björn Lomborg

Hier zien we duidelijk hoe vals de beweringen van de WHO en de VN zijn.

Hier zijn onze rapporten over sterfgevallen door kou en hitte:

Wereldwijd is het aantal sterfgevallen door koude een factor 10 groter dan het aantal sterfgevallen door hitte

Europa kent tien keer zoveel sterfgevallen door koude als door hitte


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/de-who-verspreidt-valse-informatie-over-sterfgevallen-door-hitte-in-europa

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...