dinsdag 17 september 2024

Duitsland: Treinconducteurs opgeroepen om geen kaartjes van buitenlanders te controleren om de vrede te bewaren

 

Hij heeft geen kaartje om te rijden, en het kan hem ook niets schelen.

Duitse treinconducteurs in de deelstaat Thüringen hebben toestemming gekregen om de kaartjes van buitenlandse reizigers niet te controleren, nadat asielzoekers zich steeds bedreigender gingen gedragen tegenover personeel, schrijft Thomas Brooke.

De Thüringer Allgemeine meldde zondag dat het spoorwegpersoneel was opgedragen alles in het werk te stellen om overlastgevende reizigers te ontlasten, zelfs als dat betekende dat ze hun woon-werkverkeer zonder problemen konden voortzetten.

De Duitse krant werd benaderd door een echtpaar dat onlangs met de Süd-Thüringen-Bahn had gereisd. Zij merkten dat de kaartjes van reizigers waarvan zij dachten dat het buitenlanders waren, niet werden gecontroleerd, terwijl de kaartjes van Duitse reizigers wel werden gecontroleerd.

Na contact met de spoorwegmaatschappij ontkende een woordvoerder de aantijging en beweerde dat de kaartjes waarschijnlijk al waren gecontroleerd voordat het stel in de trein stapte.

Na verder doorvragen gaf de spoorwegmaatschappij echter toe dat conducteurs de bevoegdheid hebben om geen geldig vervoersbewijs te eisen als zij vinden dat de situatie dreigt te escaleren en zij zich bedreigd of geïntimideerd voelen.

Dezelfde spoorwegmaatschappij kwam onlangs in het nieuws toen de ondernemingsraad in een brief aan de linkse minister-president van Thüringen, Bodo Ramelow, klaagde over het gedrag van buitenlanders in het openbaar vervoer.

Een fragment uit de brief luidt:

De politiek van de staat en de federale politiek heeft het herhaaldelijk over “integratie” en tolerantie van/tegenover migranten/vluchtelingen. Wij vragen u serieus, hoe kunt u verwachten dat burgers van dit land openstaan ​​voor het vluchtelingenbeleid dat wordt gevoerd als ze – vrijwel elke dag, en niet alleen in het openbaar vervoer! – getuige zijn van zulk geweld, brutaliteit en absolute minachting en spot met onze wetten en samenleving, inclusief de zogenaamde “waarden”?

De teloorgang van beschaafd reizen is niet alleen voorbehouden aan Duitsland. In buurland Frankrijk is de criminaliteit in het openbaar vervoer de laatste tijd enorm toegenomen, wat samenvalt met een dramatische stijging van het aantal verdachten met een migratieachtergrond.

Uit jaarlijkse cijfers van het statistische bureau van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, de SSMSI, van september vorig jaar bleek dat 69 procent van de gewelddadige overvallen en andere geweldsmisdrijven, waaronder seksuele aanrandingen, in het openbaar vervoer in de regio Île-de-France in Groot-Parijs werden gepleegd door buitenlanders.

Bij nadere beschouwing van de gegevens bleek dat Afrikanen verantwoordelijk zijn voor 52 procent van deze misdaden, terwijl zij in Frankrijk slechts 3,2 procent van de bevolking uitmaken.

Uit de gegevens blijkt dat in heel Frankrijk 55 procent van de verdachten van overtredingen in het openbaar vervoer een buitenlandse nationaliteit heeft.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

https://dissident.one/duitsland-treinconducteurs-opgeroepen-om-geen-kaartjes-van-buitenlanders-te-controleren-om-de-vrede-te-bewaren

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...