dinsdag 17 september 2024

Hoe de Rothschild-bankenclan hun enorme rijkdom gebruikt om de wereldgebeurtenissen te beïnvloeden en regeringen te controleren

17/09/2024

Hoe machtig is de bankiersfamilie Rothschild? Hoe vergaarden zij hun rijkdom? Hoe rijk zijn ze werkelijk? Beheersen zij in het geheim de wereld? Spoetnik onderzoekt de zaak.

Het mediaschuwe bankhuis Rothschild & Co verscheen onlangs in het nieuws toen bleek dat het een sleutelrol speelde bij het herstructureren van meer dan 20 miljard dollar aan Oekraïense schulden, onder meer door het organiseren van persoonlijke ontmoetingen tussen Kiev-functionarissen en Vulture-fondsen zoals Black Rock. en Amundi. Het is bekend dat de Rothschilds sinds minstens 2014 en de staatsgreep van Euromaidan een actieve rol hebben gespeeld in het verdelen van de Oekraïense rijkdom, schrijft Ilja Tsukanov.

Maar ondanks de rijke zwarte grond en immense rijkdom aan grondstoffen is Oekraïne in de mondiale context misschien niet meer dan een nevenproject voor de bankiersfamilie, wier rol in het ontstaan van de moderne internationale financiële orde teruggaat tot de 18e eeuw, toen de Duitse bankier Mayer Amschel Rothschild en zijn vijf zonen een wereldwijd bankimperium opbouwden met kantoren in Frankfurt, Londen, Parijs, Wenen en Napels.

Waar staat de Rothschild-bankclan om bekend?

De Rothschilds ontstonden in de hoogtijdagen van de Europese koloniale rijken en profiteerden van de enorme rijkdom die naar het continent stroomde door handels- en privébankieren, vermogensbeheer, durfkapitaal, verzekeringen, grondstoffen, staatsschulden, media, transport, onroerend goed, farmaceutica, mijnbouw en energiebedrijven op te richten.

Mayer en zijn zonen onderhielden nauwe banden met de Britse kroon en speelden een belangrijke rol in de financiering en exploitatie van koloniale megaprojecten uit die tijd, van de handelsader van het Suezkanaal tot de East India Company – de Britse imperiale megacorporatie die gedurende een groot deel van de 18e en 19e eeuw meedogenloos als privébedrijf over India heerste en onnoemelijke rijkdommen wegzoog.

De familie bleek zeer actief in de internationale politiek van de tumultueuze 19e en 20e eeuw. Ze zette in op Groot-Brittannië tegen Frankrijk tijdens de Napoleontische oorlogen door Hessische huursoldaten te financieren en geld te lenen aan de kroon, en door gebruik te maken van voorkennis van regeringsberaadslagingen en een geavanceerd communicatiesysteem om financiële beslissingen te nemen die hun fortuin zouden consolideren.

Hoe rijk zijn de Rothschilds?

Een groot vraagteken rond de Rothschild familie draait om hun nettowaarde, met publiek beschikbare waarderingen variërend van een schamele $1 miljard tot $400 miljard en zelfs $1,2 biljoen – wat de familie ver boven de vaak gepubliceerde financiële media lijsten van ‘s werelds rijkste’ zou plaatsen, die meestal namen bevatten als de Waltons, de Arnaults, de Kochs, Elon Musk en Bill Gates.

De moeilijkheid bij het bepalen van een exact cijfer ligt in de ongelooflijke geheimhouding van de familie, gecombineerd met de ondoorzichtige aard van financieel kapitaal. De Rothschilds verdwenen aan het begin van de 20e eeuw uit de schijnwerpers toen de introductie van nationale belastingsystemen in heel Europa ertoe leidde dat de banken van de familie officieel opsplitsten om ‘onafhankelijke’ financiële instellingen te creëren.

Terwijl de berichtgeving over het publieke zakenimperium van de familie zich vaak richt op het in Parijs, Londen en Singapore gevestigde Rothschild & Co, worden andere divisies, zoals de in Genève gevestigde Edmond de Rothschild Group, minder vaak genoemd en zelden of nooit samen.

Hoe machtig zijn de Rothschilds?

De wereld van de financiële wereld is een ongelooflijk kleine plaats, en er wordt aangenomen dat de Rothschilds een prominente plaats innemen onder de bankfamilies zoals de Rockefellers, Morgans, Barclays, Lazards, Warburgs en anderen die controle hebben over de leidende particuliere banken ter wereld. JPMorgan Chase en Citigroup aan HSBC, Deutsche Bank, Societie Generale en anderen.

De Rothschilds bezitten ook aandelen en investeringen variërend van 5% tot 50% of meer in een aantal Europese, Amerikaanse en Aziatische megabedrijven, van Glencore Mining en TotalEnergies tot Siemens, Exxon, Chevron, Repsol, Shell, Mitsubishi, Itochu Corp en Mijnbouwbedrijf Rio Tinto.

In zijn boek ‘Big Oil & Their Bankers’ ontdekte onderzoeker Dean Henderson dat de Rothschilds en een kliek van zeven andere bankiersfamilies een meerderheidsbelang hebben in de New York Federal Reserve Bank – de machtigste bank van de Fed en het hart van het Amerikaanse financiële systeem. Andere onderzoekers geloven dat de Rothschilds ofwel de City of London en de Bank of England controleren, of deze volledig bezitten, hoewel dit wordt betwist.

Hebben de Rothschilds controle over de politici van de wereld?

Een handvol politieke figuren, waaronder een aantal van de grondleggers van Amerika, waarschuwden voor de dreiging die uitging van de opkomst van machtige bankiersfamilies in hun tijd. In een brief uit 1816 aan John Taylor noemde Thomas Jefferson het Amerikaanse banksysteem een ​​‘smet’ in ‘al onze grondwetten, die, als ze niet worden verwijderd, tot hun vernietiging zullen leiden en het fortuin en de moraal van onze burgers zullen wegvagen’.

Ik ben er vast van overtuigd dat bankiers gevaarlijker zijn dan staande legers, en dat het principe van het uitgeven van geld dat betaald moet worden door welvaart, onder de naam financiering niets anders is dan fraude met de toekomst op grote schaal”, waarschuwde Jefferson.

Tweehonderd jaar later kan de invloed van de Rothschilds op de wereldpolitiek niet langer verborgen blijven. De prominente leden van de familie associëren zich met Ronald Reagan, Bill Clinton, Henry Kissinger, Margaret Thatcher, François Mitterrand, Petro Poroshenko, Emmanuel Macron en anderen en exploiteren zakelijke relaties en pure economische en marktmacht, of, zoals in het geval van Macron, als investeringsbankier voordat hij aan zijn politieke carrière begon.

Hebben de Rothschilds de wereld onder controle?

Om te beweren dat de Rothschild-familie zo machtig is dat zij het hele economische en politieke leven op de planeet en de wereldgebeurtenissen controleert, zou overdreven zijn, niet alleen vanwege de eindeloze, grotendeels stille strijd om hulpbronnen en macht met concurrenten, maar ook vanwege de voortdurend veranderende geopolitieke balans van de moderne wereld, die machtige bankelites proberen te beïnvloeden maar nooit volledig kunnen controleren. Niettemin bestaat het gevaar dat de gebeurtenissen en processen in de moderne wereld te simpel worden gemaakt als men de acties van deze schaduwkrachten over het hoofd ziet of, erger nog, ze afdoet als louter ‘samenzweringstheorieën’.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/hoe-de-rothschild-bankenclan-hun-enorme-rijkdom-gebruikt-om-de-wereldgebeurtenissen-te-beinvloeden-en-regeringen-te-controleren

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...