dinsdag 17 september 2024

Onmiddellijke vrijlating van Dr. Füllmich! – Advocaten voor Gerechtigheid eisen een einde aan het staatsonrecht

17/09/2024

 

Volgens de verdediging, proceswaarnemers en de advocaat Dr. Reiner Füllmich zelf, is de strafzaak tegen hem een showproces, bedoeld om de coronavirusonderzoeker uit te schakelen omdat hij – zoals nu duidelijk is – te gevaarlijk is geworden voor de criminele kaste van politici. Het lopende strafproces bij de rechtbank van Göttingen wemelt natuurlijk van de juridische overtredingen, te beginnen met zijn bewezen staatsontvoering uit Mexico. In een oproep die eind augustus werd gepubliceerd, vestigen de Advocaten voor Gerechtigheid nu de aandacht op deze ongekende gebeurtenissen voor een “rechtsstaat” en eisen de onmiddellijke vrijlating van hun collega.

De Göttingen-advocaat Dr. Reiner Füllmich zit nu ruim tien maanden in hechtenis nadat hij op 13 oktober 2023 op de luchthaven van Frankfurt werd gearresteerd. De maximale duur van de voorlopige hechtenis in Duitsland bedraagt ​​doorgaans “slechts” zes maanden (artikel 121 lid 1 StPO). “Er zijn geen bijzondere of belangrijke redenen om de voorlopige hechtenis langer dan zes maanden te verlengen ”, zegt advocaat Katja Wörmer in een verklaring aan de advocaten ter informatie, schrijft HW Ludwig.

Dr. Reiner Füllmich was eerder “ontvoerd” uit Mexico, waar hij tot dan toe verbleef. Er was slechts één Duits en één Europees arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Het doel was om langdurige internationale uitleveringsprocedures te voorkomen. Daartoe werkte het Openbaar Ministerie van Göttingen nauw samen met verbindingsofficieren van de LKA Interpol Niedersachsen en de federale recherche, die ter plaatse waren in Mexico. Zoals uit de strafdossiers blijkt, bespraken zij onder welk voorwendsel Reiner Füllmich naar het Mexicaanse consulaat kon worden gelokt, zodat hij zijn paspoort zou ondertekenen om vervolgens door de Mexicaanse migratiediensten te worden gearresteerd. Dit werd op 11 oktober 2023 op slinkse wijze gedaan.

“De onwettige deportatie vanuit Mexico zonder geldige rechtsgrond is meerdere malen door de verdediging en ook door Dr. Reiner Füllmich zelf naar voren gebracht, al bij de eerste verschijning voor de rechtbank in Göttingen en later herhaaldelijk tijdens de hoofdzittingen,” zegt advocaat Wörmer. “De ontvoering van mijn cliënt van Mexico naar Frankfurt werpt belangrijke nationale en internationale juridische vragen op die zijn voortdurende detentie in de weg staan,” legt Katja Wörmer uit.

In de Rosdorf-gevangenis bij Göttingen is Dr. Reiner Füllmich geïsoleerd van al zijn medegevangenen, hij moet zijn dagelijkse wandelingen in de tuin alleen maken en het is hem absoluut verboden gesprekken te voeren of enig ander contact te maken met zijn medegevangenen. Hij mag zijn advocaten alleen bellen als de andere gevangenen op zijn afdeling zich in hun cel bevinden. Privébezoeken zijn beperkt tot 3 uur per maand.

Maar niet alleen de twijfelachtige deportatie van Dr. Reiner Füllmich uit Mexico en de lange voorlopige hechtenis met buitenproportionele gevangenisomstandigheden, maar vooral het strafproces voor het kantongerecht in Göttingen op verdenking van verduistering is al lang buiten het gebruikelijke kader van een grondwettelijk strafproces getreden. De verdediging is ervan overtuigd dat dit een puur politiek proces is en dat een van de meest prominente critici van de coronamaatregelen op termijn het zwijgen moet worden opgelegd.

Tijdens het proces veranderde de rechtbank plotseling de wettelijke en feitelijke vereisten voor strafrechtelijke aansprakelijkheid zonder de verdachte te horen. Alle claims van vooringenomenheid jegens de president en de andere leden van de strafkamer werden afgewezen.

Alle bewijsverzoeken van de verdediging zijn tot nu toe afgewezen, met uitzondering van het verhoor van twee getuigen die door de verdediging op eigen initiatief waren opgeroepen. Sinds begin mei 2024 heeft de 5e handelsstrafkamer van het Landgericht Göttingen geweigerd nog een bewijsverhoor met ontlastend bewijs te houden. Om de procedure te bespoedigen hadden alle door de verdediging voorgestelde getuigen in de afgelopen drie maanden kunnen en moeten worden gehoord.

Sinds medio juli 2024 zijn bewijsaanvragen en alle andere moties evenals het indienen van procesverklaringen in de hoofdzitting alleen nog schriftelijk mogelijk, dat wil zeggen dat er geen mondelinge discussies meer zijn in de hoofdzitting. Alle bewijsmoties worden alleen schriftelijk ter kennis gebracht van de leden van de 5e Strafkamer in een zelflezende procedure en de andere partijen in de procedure. Toeschouwers en proceswaarnemers hebben geen inzicht meer in het procesmateriaal door dit strikte bevel van de rechtbank voor schriftelijke procedures. Een mondelinge presentatie van moties of verklaringen door de verdediging of het dicteren in het proces-verbaal is sindsdien uitgesloten. Op deze manier wordt het allesoverheersende principe van mondelinge behandeling en openbaarheid van de hoofdzitting, dat van toepassing is in het strafrecht, omzeild en tenietgedaan.

Wettelijk zeer twijfelachtige veiligheidsmaatregelen bepalen dat Dr. Reiner Füllmich met geboeide handen en voeten (!) en onder strenge bewaking van met machinepistolen bewapende politieagenten naar rechtszittingen wordt gebracht. Tijdens rechtszittingen staan er regelmatig meerdere hulpverleningsvoertuigen met gewapende politieagenten buiten de rechtbank van Göttingen. “De bevolen veiligheidsmaatregelen tijdens het proces en in hechtenis van de verdachte doen denken aan de strafprocessen van eerdere jaren tegen de RAF-terroristen,” bekritiseert advocaat Wörmer. Proportionaliteit is niet langer gegarandeerd. Dr. Reiner Füllmich had onmiddellijk vrijgelaten moeten worden.

Persbureau van de Advocaten voor Gerechtigheid eV / Berlijn
i.A. Christelijke Knoche

Bron:

https://afaev.eu/afa-presseerklaerung-sofortige-freilassung-von-rechtsanwalt-dr-reiner-fuellmich/


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...