dinsdag 17 september 2024

Uit onderzoek blijkt dat elektrische voertuigen het milieu 1.850 keer meer vervuilen dan auto's op gas

 03/12/2024 // Ava Grace // 9,4K Weergaven

Tags: badpollutionbadscienceClimatediscoveriesEcologyelectric carselectric vehiclesenvironmentEVsflying carsfuture techgreen livingGreen New Dealgreen tyrannyinventionsmicroplasticsplastic pollutionreal investigationsresearchrobo carstire emissionstruth


Uit een onderzoek is gebleken dat elektrische voertuigen vervuil het milieu minstens 1.850 keer meer dan hun tegenhangers op basis van fossiele brandstoffen.

Uit de studie uit 2022 van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde onafhankelijke wereldwijde emissietest- en onderzoeksbureau Emissions Analytics bleek dat EV's tijdens een reis van 1000 mijl 1.850 keer meer verontreinigende stoffen in het milieu afgeven dan hun gasaangedreven tegenhangers vanwege het zwaardere gewicht dat eet door de banden van EV's.

Bij het bespreken van emissies zouden de meesten alleen rekening houden met de rook en andere verontreinigende stoffen die door auto's uit hun uitlaat worden gelokt. Maar bandenslijtage speelt ook een belangrijke rol bij het uitstoten van verontreinigende stoffen. Het synthetische rubber dat wordt gebruikt om banden te maken, bevat bepaalde chemicaliën die in de lucht vrijkomen en EV's zijn aanzienlijk zwaarder dan conventionele auto's vanwege hun enorme lithiumbatterijen.  

(Related: EV COLLAPSE: Car dealerships are now rejecting EV deliveries due to low sales.)

Over het algemeen wegen EV's ongeveer 30 procent meer dan voertuigen op gas en kosten ze duizenden meer om te maken en te kopen. Deze problemen komen bovenop het feit dat ze niet geschikt zijn voor koudere klimaten zoals Canada en de noordelijke Verenigde Staten. Ze bieden ook een slecht bereik en lange oplaadtijden, vooral bij koud weer, en hebben batterijen die enorme middelen nodig hebben om te maken en die moeilijk te recyclen zijn.

Deze openbaring komt wanneer steeds meer lokale en nationale overheden over de hele wereld de verkoop van nieuwe benzineauto's de komende tien jaar gaan verbieden of ernstig beperken, ondanks de zeer duidelijke technologische tekortkomingen van elektrische auto's.

Canada is al van plan te verplichten dat alle nieuwe auto's en vrachtwagens die in het land worden verkocht tegen 2035 elektrisch zijn. Californië werkt aan een soortgelijk grondig verbod op de verkoop van alle nieuwe gasvoertuigen in de staat tegen 2035.

Zwaardere auto's stoten meer microplastics uit in de omgeving

Hesham Rakha, professor aan Virginia Tech, merkte op dat de banden van EV's, vanwege hun extra gewicht, ook meer microplastics in de lucht zullen uitstoten. Maar dit geldt ook voor zwaardere auto's met fossiele brandstoffen zoals SUV's.

Dit sluit aan bij een eerder rapport van Emissions Analytics uit 2022 waarin consumenten werden gewaarschuwd dat grotere en zwaardere auto's, zowel fossiele brandstof als elektriciteit, grotere bijdragen leveren "aan microplastische verontreiniging van de zee, evenals luchtverontreiniging door fijnere deeltjes".

Rakha en een team van onderzoekers bij Virginia Tech zijn bezig de resultaten van het onderzoek van Emissions Analytics te bevestigen. Hij verwacht te ontdekken dat EV's ongeveer 20 procent meer microplastics in de lucht uitstoten dan voertuigen op gas.

Hoewel Rakha opmerkte dat het erg uitdagend is om het verschil te bepalen tussen de hoeveelheid microplastics die wordt uitgestoten door EV-banden en gasaangedreven voertuigen vanwege de noodzaak om de microplastics die al in de lucht zijn te scheiden van andere bronnen met wat er van de banden.

Rakha merkte verder op dat mensen die overwegen een EV te kopen, moeten onthouden dat "het ook veel kooldioxide genereert bij het opladen van uw voertuig".

EV-batterijen wegen ongeveer 1.000 pond en kunnen resulteren in banden-emissies die bijna 400 keer meer zijn dan uitlaat-emissies.

Deeltjesverontreiniging door EV's kan ook het risico op gezondheidsproblemen verhogen, waaronder hartaandoeningen, astma, longziekte en, in extreme gevallen, zelfs leiden tot ziekenhuisopname, kanker en vroegtijdig overlijden.

Dankzij uw genereuze steun bouwen we aan de menselijke infrastructuur vrijheid en actief doneren onze technologie naar onafhankelijk uitgevers, auteurs en thuisonderwijsorganisaties. Lees meer over ons baanbrekende niet-commerciële AI-project hier. Steun onze voortdurende inspanningen naar behouden en menselijke kennis verbeteren door te winkelen bij HealthRangerStore.com.

Bekijk deze clip van Fox Business als Canadese zakenman Kevin "Mr. Wonderful" bespreekt O'Leary hoe Biden's elektrische voertuigdruk veel te duur is.

Deze video is van de NewsClips-kanaal aan Brighteon.com.

More related stories:

Automaker bigwigs admit EV sales are in jeopardy.

EV COLLAPSE: Electric vehicle manufacturer Lordstown Motors files for bankruptcy.

Apple bails out of EV market and shifts focus to AI.

Transportation Secretary Buttigieg admits finding reliable EV charging stations is DIFFICULT.

Ford loses billions on electric vehicles, reduces its EV production target.

Bronnen zijn onder meer:

LifeSiteNews.com

DailyMail.co.uk

Brighteon.com

https://www.naturalnews.com/2024-03-12-evs-pollute-environment-more-than-gas-powered-vehicles.html

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...