maandag 2 september 2024

Preppers: Wat je moet doen als je niet weet wat je moet doen

121


     alyoshine / Pixabay

We leven momenteel in absoluut krankzinnige tijden. Met de omstreden verkiezingen, de migrantencrisis, de mogelijke oorlog met Rusland, dreigende terreurdreigingen, onze instortende economie, ons fragiele elektriciteitsnet en de veelvuldige verhitte demonstraties over Gaza en Israël is het moeilijk om je prepping-energie te focussen. Veel mensen hebben gezegd dat ze zich momenteel ongelooflijk hulpeloos voelen omdat ze niet weten wat ze moeten doen. Vandaag praten we over wat we moeten doen.

Het is overweldigend

Onze huidige situatie is niets anders dan overweldigend. Bedreigingen komen van alle kanten. Hoe kunnen we ons op slechts één bedreiging concentreren zonder een belangrijke indicator te missen? schrijft Daisy Luther.

Het is gemakkelijk om meegezogen te worden in de cyclus van angst, maar dat werkt verlammend.

Misschien moet je je toegang tot nieuws beperken om daar bovenuit te komen. Ik zeg zeker niet dat je het volledig moet negeren – alleen om je bronnen zorgvuldig te selecteren en niet de hele dag door nieuwsfeeds en X te scrollen. We hebben informatie nodig, maar ik weet niet zeker of we constant, elke seconde van ons leven informatie nodig hebben. Ik denk dat dat de dingen nog erger laat lijken dan ze al zijn in een toch al slechte situatie.

Zoek een aantal betrouwbare bronnen en beperk je daartoe. Misschien wil je hier ook een tijdslimiet op zetten.

Er is een naam voor het urenlang lezen van negatief nieuws. Het heet “doomscrolling,” en Merriam-Webster definieert het als “buitensporig veel tijd online doorbrengen met het scrollen door nieuws of andere inhoud waardoor je je verdrietig, angstig, boos, enz. voelt.” Als je er al een gewoonte van maakt om dat te doen, kan het moeilijk zijn om aan de cyclus te ontsnappen, maar het is essentieel als je effectief wilt zijn. Concentreer je er meer op om die uren productief door te brengen in plaats van jezelf onder te dompelen in slecht nieuws.

Omdat ik zelf een nieuwsjunkie ben, en ook nog aan het herstellen ben van een operatie, kan het extra moeilijk zijn om er niet in meegezogen te worden. Ik heb uiteindelijk een regel voor mezelf moeten maken om ’s ochtends op drie plaatsen naar het nieuws te kijken en later op de middag op drie plaatsen. De rest van mijn tijd werk ik aan andere projecten, lees ik boeken, leer ik vaardigheden en talen en geniet ik van een aantal shows op Amazon Prime.

Ik raad je sterk aan om je tijd voor nieuws ook te beperken. Je kunt ook op zoek gaan naar wat positiever nieuws. Er zijn veel leuke kanalen op YouTube met goed nieuws, how-to video’s, natuurdocumentaires, schattige puppy’s en schattige kittens. Ja, ik weet dat sommige mensen zullen zeggen dat dit een idiote manier is om je tijd door te brengen. En natuurlijk is het niet productief. Maar het is veel beter voor je geestelijke gezondheid dan doomscrollen.

Waar moet je je op voorbereiden?

Weet je, ik heb die vraag altijd een beetje gehaat. Die stomme show, Doomsday Preppers, was altijd zo gemonteerd dat het leek alsof de gasten hypergefocust waren op slechts één dreigende gebeurtenis. Zo bereiden echte mensen zich niet voor en ik weet zeker dat de gasten zich ook niet zo voorbereiden. Maar als je evenwichtig en rationeel klinkt, zorgt dat niet voor goede televisie.

Ik raad algemene voorbereiding aan. Selco raadt ook aan om “terug te gaan naar de basis” als je niet weet wat je moet doen. Denk dus na over de pijlers van je paraatheid.

  • Eerste pijler: Water
  • Tweede pijler: Onderdak
  • Derde pijler: Vuur
  • Vierde pijler: Voedsel
  • Vijfde pijler: Signalen | Communicatie
  • Zesde pijler: Medisch | Hygiëne
  • Zevende pijler: Persoonlijke veiligheid

Het maakt niet uit voor welke noodsituatie je staat, je kunt niet verkeerd gaan door je op deze gebieden te richten.

Een ander gebied dat ik zou aanraden is financiële paraatheid – schulden afbetalen, verstandig investeren in materiële goederen en je spaargeld op een medium zetten dat zijn waarde niet verliest.

Ook fysieke fitheid mag niet over het hoofd worden gezien. In sommige situaties zitten we gevangen in ons eigen lichaam, maar de meeste mensen kunnen eraan werken om mobieler en fitter te worden. Hoe actiever je nu bent, hoe minder moeilijk het later voor je zal zijn. Als dit nieuw voor je is, begin dan langzaam met een eenvoudige, korte wandeling in een rustig tempo.

Als je mobiliteitsproblemen hebt zoals ik, kun je op YouTube kijken naar zittende oefeningen. Een van mijn benen werkt niet, maar mijn armen zijn nog nooit zo gespierd geweest. Hoewel dit je misschien niet mobieler maakt, kun je nooit verkeerd gaan met extra kracht en uithoudingsvermogen.

Productieve dingen die je kunt doen

Wat ook heel goed helpt, is productieve dingen doen. Als je productieve dingen te maken hebben met de pijlers van je financiële zekerheid, dan zal dit je helpen om in principe elke soort noodsituatie door te komen.

Sommige activiteiten kosten geld, andere niet.

  • Gebruik houders die je al hebt om meer water in op te slaan.
  • Zorg ervoor dat je meerdere manieren hebt om water te zuiveren.
  • Loop eens rond in je buurt of op je terrein en zoek naar extra waterbronnen.
  • Kweek je eigen voedsel.
  • Bewaar voedsel.
  • Leg een voorraad voedsel aan voor de lange termijn.
  • Breng de nodige verbeteringen aan in je huis – goede ramen, misschien wat niet-netstroomvoorzieningen, noodzakelijke reparaties, enz.
  • Zorg dat je een manier hebt om te koken waarvoor geen elektriciteit nodig is en oefen dan. Ik nam mijn meiden altijd mee naar onze achtertuin in de stad en dan hadden we een leuke kookworkshop bij een kampvuur. Ze vonden het geweldig, we leerden dingen en het was een leuke manier om een band op te bouwen terwijl we vaardigheden leerden.
  • Bedenk hoe je warm kunt blijven als de stroom uitvalt en bereid je dan voor op deze alternatieve methoden.
  • Overweeg om je radioamateurlicentie te halen en te oefenen voor communicatiedoeleinden.
  • Leer medische vaardigheden. Je kunt vaak gratis lokale cursussen vinden bij je brandweer of YMCA. Je kunt ook een overvloed aan uitstekende video’s vinden op YouTube om je te leren omgaan met medische noodgevallen. Kijk zowel naar Eerste Hulp als naar zorgopties voor de langere termijn, voor het geval er geen hulp komt.
  • Leer meer over natuurlijke remedies.
  • Maak je huis veiliger. Zijn er gemakkelijke toegangspunten voor criminelen om je huis binnen te dringen? Repareer ze voordat het nog gekker wordt.
  • Leer vaardigheden voor zelfverdediging. Deze vaardigheden zijn vergankelijk, dus als je ze al kent, oefen ze dan.
  • Ga naar de schietbaan. Dit is ook een vergankelijke vaardigheid. Als je niet kunt schieten, is dit het moment om het te leren. Als je het wel kunt, is het nu tijd om te oefenen.
  • Werk aan het opbouwen van een vertrouwde gemeenschap van mensen in de buurt. Het is geweldig om een plan te hebben om naar de andere kant van het land te gaan om familie te ontmoeten, maar als je daar niet kunt komen, heb je een gelijkgestemde gemeenschap in de buurt nodig.
  • Leer overlevingsvaardigheden voor extreme situaties van mensen die dergelijke gebeurtenissen hebben meegemaakt.
  • Leer wat je moet doen bij bepaalde gebeurtenissen, zoals een kernrampmaatschappelijke onrust of economische ineenstorting.
  • Leer je kinderen hoe ze moeten omgaan met noodsituaties voor het geval ze er ooit alleen voor komen te staan.
  • Leer je kinderen en kleinkinderen de vaardigheden die je bezit – dingen als het maken van een brood, het plezier van het planten van een zaadje en het zien groeien, veilig buiten zijn in de natuur – laat deze vaardigheden en kunsten niet verloren gaan voor de volgende generatie.

Deze dingen lijken misschien heel klein, maar in het grote geheel zijn ze belangrijk. We zijn allemaal beperkt door iets – dingen zoals onze gezondheid, onze financiën, onze mobiliteit, onze locaties, of iets anders. Maar als we ijverig zijn en de middelen gebruiken die we hebben om onze situatie te verbeteren, kunnen we ons richten op productiviteit in plaats van paniek.

De sleutel hier is om iets te doen

Laat je niet meeslepen in de doomcyclus. Het is verlammend en het maakt niet uit wie je bent, waar je bent of wat je situatie is, er is altijd wel iets kleins dat je kunt doen om je overlevingskansen te vergroten. Concentreer je op de basis als je niet weet wat je moet doen en je zult altijd beter af zijn.

Hoe zit het met jou? Hoe concentreer jij je op productiviteit? Heb jij nog tips om op een goedkope manier vaardigheden te leren? Betrap jij jezelf erop dat je online doomscrollt?

Laten we het bespreken in het commentaargedeelte.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.
https://www.frontnieuws.com/preppers-wat-je-moet-doen-als-je-niet-weet-wat-je-moet-doen/

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...