rsz kinderen ritalin adhadDe medische industrie doet voorkomen alsof ADHD een ziekte is waardoor jonge kinderen verslavende chemische medicijnen moeten slikken.

In werkelijkheid is er geen sprake van ziekte en is een oplossing van het probleem misschien in veel gevallen wel heel simpel.


De laatste vier decennia heeft er een zeer gevaarlijke ontwikkeling plaatsgevonden door een hersenspoeloperatie van de bevolking. Hierdoor is het tegenwoordig bijna normaal te noemen als een kind het stempel ADHD krijgt opgeplakt.

Sinds het door de Amerikaanse psychiatrie in 1980 voor het eerst in de handboeken werd opgenomen als een “attention deficit disorder” is het aantal kinderen wat aan deze “afwijking” lijdt schrikbarend toegenomen. In 2003 was al 7,8 procent van alle kinderen in Amerika geclassificeerd als lijdend aan ADHD en in 2011 was dat al opgelopen tot 11 procent. Intussen zijn we alweer een paar jaar verder en zal dat percentage nog wel hoger liggen. Tweederde van alle ADHD gevallen betreft jongens.

Dat brengt ons tot de huidige situatie in ons land:

Over het algemeen wordt geschat dat 3 tot 5 procent van de kinderen voldoet aan de criteria voor ADHD en 2-3% van de volwassenen. Bij kinderen en jongeren wordt ADHD ongeveer twee tot drie keer vaker vastgesteld bij jongens dan bij meisjes, bij volwassenen zijn er geen belangrijke verschillen tussen de geslachten.

Een dat voor een ‘ziekte’ of ‘afwijking’ die in 1980 niet eens bestond.

Het ‘medicijn’ dat wordt gebruikt om deze ‘ziekte’ of ‘afwijking’ aan te pakken heet methylfenidaat Dit medicijn is verkrijgbaar onder verschillende merknamen, waaronder Ritalin.

Om een heel lang verhaal vrij kort te houden: Ritalin is chemische rommel, funest voor zowel lichaam als geest (samen één) en door de farmaceutische industrie in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen verslaafd te krijgen en te houden".

Gouden tijden voor de farmaceutische industrie want “medicijnen” zoals Ritalin vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Als je dan bedenkt dat de bedenker van de ADHD diagnose op zijn sterfbed heeft toegegeven dat "de ziekte" een verzinsel is, dan weet je dat je met zoveelste farmaceutisch truc te maken hebt om mensen verslaafd te maken aan chemische medicijnen.

Er is echter een heel interessante theorie die zegt dat kinderen die de ADHD symptomen vertonen mogelijk een tekort hebben aan magnesium.

Er is ook een boek beschikbaar waarin deze theorie wordt uitgelegd met de naam: Magnesium, de oplossing voor gedragsstoornissen en vele andere aandoeningen.

Bij de omschrijving van dit boek staat het volgende:

Welke punten hebben depressie, hyperactiviteit, epilepsie, autisme en de ziekte van Alzheimer gemeen?

Volgens dokter Mousain-Bosc: een abnormaal hoog magnesiumtekort.

Deze kinderarts, tevens magnesiumspecialiste, vertelt hoe zij op een spectaculaire manier het dagelijks leven van hyperactieve, autistische, epileptische en spasmofiele kinderen heeft verbeterd met een behandeling op basis van magnesium, een vergeten mineraal, maar desondanks doeltreffender en veiliger in gebruik dan vele andere medicijnen.

In haar boek Magnesium, dé oplossing verklaart zij hoe het tekort aan magnesium zich ontwikkelt en waarom het zo vaak voorkomt (75% van de bevolking heeft een gebrek hieraan), wie het aangaat en waarom het dramatische gevolgen voor onze gezondheid kan hebben.

Ontdek zelf in dit boek:

? Welke ziekten behandeld kunnen worden met magnesium
? Hoe men kan vermijden een hyperactief kind Ritalin® te geven
? Welke voedingsmiddelen, rijk aan magnesium, ons van een goede gezondheid verzekeren
? Welke vitamines en mineralen het rendement van magnesium verhogen
? Welke speciale magnesiumproducten aan te bevelen zijn
? Enkele smakelijke recepten voor de hele familie, rijk aan magnesium

Tot zover de omschrijving van het boek.

Voedsel waar je veel magnesium aantreft zijn groene bladgroenten, spinazie, andijvie, boerenkool en raapstelen met daarnaast, alle soorten noten, rauwe cacao. avocado's, bananen, zeewier/algen, broccoli en peulvruchten.

Voor een magnesium tekort of als aanvulling op je dieet is er een magnesium supplement.