donderdag 10 oktober 2024

Gideon van Meijeren clasht met premier Schoof: ‘Ik ga hier echt geen antwoord op geven’


Gideon van Meijeren confronteerde premier Schoof woensdag in de Kamer met drie feiten.

Eén: de AIVD heeft de wettelijke taak om onderzoek te verrichten naar personen en organisaties die een gevaar vormen voor de democratische rechtsstaat. Twee: de AIVD beschrijft in zijn rapport over anti-institutioneel extremisme dat het uitdragen van het zogenaamde kwaadaardige elite-narratief wordt aangemerkt als een gevaar voor de democratische rechtsstaat. En drie: in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland staat dat ook Tweede Kamerleden het kwaadaardige elite-narratief verspreiden en derhalve een gevaar vormen voor de democratische rechtsstaat.

“Betekent dit dat de AIVD als onderdeel van de wettelijke taak ook onderzoek verricht naar deze Tweede Kamerleden of de partij waar zij deel van uitmaken?” vroeg Van Meijeren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Geheim

Oud-inlichtingenbaas Schoof antwoordde dat ‘met betrekking tot individuele casuïstiek, hoe anoniem ook, überhaupt nooit mededelingen worden gedaan’. “De diensten werken met de zogeheten geïntegreerde aanwijzing, die overigens geheim is.”

Van Meijeren herhaalde zijn vraag: “Vloeit uit de ontwikkelingen die ik heb geschetst voort dat de AIVD de bevoegdheid heeft, en wellicht zelfs de taak, om ook onderzoek te verrichten naar deze Tweede Kamerleden?”

Daar ga ik gewoon niet op in

“De minister-president gaat hier echt geen antwoord op geven,” zei Schoof resoluut. “Dit betreft operationele aangelegenheden van de AIVD. Daar ga ik gewoon niet op in.”

Van Meijeren gaf aan dat hij recht heeft op inlichtingen. “De minister-president neemt dus niet afstand van überhaupt al de mogelijkheid dat volksvertegenwoordigers, leden van de oppositie, die fundamentele kritiek uiten op de regering, vanwege die kritiek onderwerp zouden kunnen worden van onderzoek van de AIVD en daarmee kunnen worden uitgeschakeld. Dat past niet in een democratische rechtsstaat. Als deze gang van zaken aan de orde is, dan staat de daadwerkelijke bedreiging van de democratische rechtsstaat niet hier, maar daar in vak K.”

“Stevenen we af op een neo-dictatuur of niet?” vraagt fractievoorzitter van FVD in Zoetermeer Marco van den Boomgaard. “Feilloos drukt Van Meijeren hier op de zere plek.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

---------------

2 grote zorgen over premier Schoof: ‘Langzaam wordt duidelijk wat het betekent dat er een staatsgreep is gepleegd’

Photo of Robin de Boer Robin de Boer10 oktober 2024 15:00
25 2.512 2 minuten leestijd

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren uitte woensdag in de Kamer twee grote zorgen over premier Schoof. Hij profileert zichzelf graag als hoeder van de rechtsstaat, maar zijn staat van dienst vertelt een heel ander verhaal, zei het Kamerlid.

Hij noemde het schandaal waarbij de NCTV, toen nog onder leiding van Dick Schoof, burgers bespioneerde via nepaccounts, terwijl hij was gewaarschuwd dat hiervoor geen juridische grondslag bestond.

Dat was geen eenmalige misstap, want vervolgens vertrok hij naar de AIVD en ging hij opnieuw gruwelijk de mist in. De AIVD maakte onder zijn leiding meermaals onrechtmatig inbreuk op grondrechten van burgers, zoals ook wordt bevestigd in het toezichtsrapport van de CTIVD uit 2019. De toenmalig voorzitter van de CTIVD, de heer Nico van Eijk, noemde dat terecht ‘een doodzonde’, zei Van Meijeren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Weinig goeds

Daarnaast beloven zijn eerste internationale optredens weinig goeds, aldus het Kamerlid. Zo stemde Schoof namens Nederland in met het omstreden Pact for the Future van de VN. “De tekst van het pact begint met de expliciete bevestiging dat de Agenda 2030, die voortvloeit uit de Sustainable Development Goals, een alomvattende, verstrekkende en transformatieve agenda betreft. Deze minister-president heeft zich eraan gecommitteerd om de Nederlandse inspanningen voor deze globalistische agenda op te schalen en te versnellen.”

Dit is een totalitaire, alomvattende agenda, voegde Van Meijeren toe. “Het is niets minder dan een blauwdruk voor een wereld waarin nationale soevereiniteit en vrijheid worden opgeofferd voor een globalistische agenda, een systeem waarin wij als land onze autonomie verliezen en de inwoners van ons land hun vrijheden en rechten.”

Staatsgreep

“Nederland heeft geen regering nodig die zich overlevert aan globalistische organisaties of die veiligheid gebruikt als excuus om burgerrechten te beperken. Nederland heeft een regering nodig die de vrijheid van Nederlanders als het hoogste goed beschouwt, die onze nationale soevereiniteit beschermt en die durft te kiezen voor het nationale belang. Het is tijd dat we terugkeren naar de basis: een vrije, trotse natie, waar de rechten van burgers centraal staan en waar geen enkele regering of internationale organisatie, hoe machtig ook, de fundamentele vrijheden van de bevolking ondermijnt.”

Politicoloog Kees van der Pijl merkt op: “Langzaam wordt duidelijk wat het betekent dat er een staatsgreep is gepleegd, zij het één waarbij de kikker langzaam wordt gekookt.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...