dinsdag 15 oktober 2024

Eigenaars van elektrische auto’s kopen weer auto’s met verbrandingsmotor

 15 oktober 2024door dr. Peter F. Mayer3,5 minuten leestijd

Eigenaars van elektrische auto’s kopen weer auto’s met verbrandingsmotor

Als de Europese Commissie haar zin krijgt, zullen er vanaf 2035 geen diesel- of benzinevoertuigen meer zijn. Steeds meer eigenaren van elektrische auto's in Duitsland schakelen terug naar de goede oude verbrandingsmotoren.

Ondanks dat elektrische voertuigen worden beschreven als de toekomst, blijkt uit nieuwe statistieken van de grootste autoverzekeraar van Duitsland dat veel eigenaren van elektrische voertuigen mogelijk zeer ontevreden zijn over de prestaties van hun voertuigen. De grootste Duitse autoverzekeraar Huk-Coburg evalueerde voor zijn “E-Barometer 2024” zijn eigen verzekeringscijfers . Volgens het onderzoek blijven steeds minder bestuurders van elektrische auto’s trouw aan de rit de volgende keer dat ze van auto wisselen.

Terwijl nog maar drie jaar geleden ruim 85 procent van de elektrische rijders bij het wisselen van auto opnieuw voor een elektrische auto koos, is dit jaar dit percentage gedaald naar slechts 66 procent. Anders gezegd: een derde van de elektrische rijders die een nieuwe auto kochten, schakelde dit jaar weer over op de verbrandingsmotor. Vorig jaar schakelde 28 procent van elektrische voertuigen terug naar benzine- of dieselmotoren, terwijl dit in 2022 nog 17,5 procent was. Vorig jaar was dit 14,2 procent. Ondanks beweringen dat de technologie in de loop van de tijd alleen maar zal verbeteren, lijkt het erop dat steeds meer Duitsers elk jaar terugkeren naar verbrandingsmotoren.

Aangezien Duitsland de grootste automarkt in Europa is, roepen deze gegevens zeker vragen op over de nieuwe EU-wet die oproept tot een volledig verbod op verbrandingsmotoren voor alle nieuwe voertuigen tegen 2035.

Veel van de Duitsers die aanvankelijk de revolutie in elektrische voertuigen probeerden, deden dat zeker niet vanwege de regelgeving. Velen zijn misschien verleid tot de aanschaf van elektrische voertuigen door Duitse overheidssubsidies voor de aanschaf van elektrische auto's, zorgen over het milieu, de nieuwheid en status van deze voertuigen en andere wenselijke kenmerken die te vinden zijn in high-end voertuigen zoals Tesla.

Sindsdien zijn ook de elektriciteitsprijzen veranderd. De gegevens van het internationale energieagentschap IEA laten sinds 2000 een ander beeld zien, links de industriële prijs en rechts voor huishoudens:


De Europese Commissie wil ons volledig en eenzijdig afhankelijk maken van elektriciteit, onder meer door verbrandingsmotoren vanaf 2035 te verbieden. Tegelijkertijd zorgt het klimaatbeleid voor enorme kosten. De elektriciteitsprijzen voor de industrie zijn sinds 2000 in reële termen met 70% gestegen. De EU-industrie betaalt nu 2,7 maal de prijs voor elektriciteit in de VS (en 1,9 maal die van China). Huishoudens in de EU betalen nu tweemaal de prijs van Amerikaanse elektriciteit (en 3,3 maal de prijs van China).

Meer elektrische auto’s zorgen ook voor een hele wereld aan problemen waar blijkbaar nog geen enkele politicus aan heeft gedacht. Het resultaat is prijsstijgingen en beperkingen op opladen onderweg.

De Nederlandse laadpaalexploitant Allego heeft een zogenaamde blokkeervergoeding ingevoerd als het verblijf op de laadpaal langer dan 45 minuten duurt. Bij AC-laadpalen is dit ook gebruikelijk, maar pas na 3 tot 4 uur en sommige providers hebben voor DC-snellaadstations een vergoeding van 0,12 euro na één uur ingevoerd.

Niets van dit alles biedt enige prikkel om een ​​elektrische auto te kopen.

Voorzitter van de Europese Commissie, Leyen, speelde een belangrijke rol bij het doorvoeren van een verbod op verbrandingsmotoren tegen 2035. De huidige regering onder leiding van de Sociaal-Democraten, Groenen en Liberalen (FDP) steunt ook de zogenaamde “klimaatvriendelijke transporttransitie”.

Volgens de gegevens wijzen autokopers deze trend echter volledig af. Aan de andere kant hebben eigenaren van voertuigen met een verbrandingsmotor elektrische voertuigen tegen een ongekend laag tarief aangeschaft sinds deze gegevens voor het eerst werden verzameld. Slechts 3,6 procent van de kopers van auto's met verbrandingsmotor stapt dit jaar over op elektrische auto's. De Duitse markt voor elektrische auto's stort in en daalt naar een nieuw recordniveau nadat een overheidssubsidie ​​werd afgeschaft. Huk-Coburg merkt op dat elektrische voertuigen slechts 2,9 procent van de Duitse automarkt uitmaken.

Aan het begin van het jaar zei Sascha Coccorullo, hoofd van de strategieafdeling bij ADAC SE, dat “het doel van de federale overheid van 15 miljoen elektrische auto’s in 2030 niet langer kan worden bereikt.”

Zelfs als we er optimistisch naar kijken, is in 2030 slechts een “voorraad van 8,6 miljoen elektrische auto’s mogelijk”.


Laadpalen voor elektrische auto’s overbelasten distributienetwerken – nieuwe extra tarieven

Tijdbom-inruilwaarde van elektrische auto’s

E-auto’s hebben geen toekomst – fabrikanten trekken zich massaal terug

Tesla en andere elektrische auto's in de kou: dode robots

Duitsland: Het opladen van elektrische auto’s en de werking van warmtepompen is mogelijk vanaf 2024 beperkt

 

Bron: https://tkp.at/2024/10/15/e-auto-besitzer-kaufen-wieder-verbrenner-pkw/


Huidige berichten

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...