dinsdag 15 oktober 2024

Deskundigen uit de hele wereld kwamen afgelopen week bijeen in Sarajevo voor deze belangrijke conferentie


Van vrijdag tot en met zondag vond in Sarajevo in Bosnië en Herzegovina de Conference on Post-Pandemic Health Issues plaats. De bijeenkomst was mede georganiseerd door het Artsen Collectief.

Deskundigen uit de hele wereld kwamen bij elkaar om te bespreken hoe we de post-pandemische wereld op een gezonde manier kunnen vormgeven.

Op de conferentie spraken onder anderen vaccinatieschadevertegenwoordigers Anne Merel Kloosterman en Magdalena Dzambo namens de Stichting Coronaschade. Zij vertelden hoe hun leven door de coronavaccinatie ingrijpend is veranderd.

Handen ineenslaan

In het buitenland komt de maatschappelijke en politieke discussie over de schade van het coronabeleid langzaam op gang. Het is volgens Stichting Coronaschade daarom belangrijk om internationale banden te smeden met vergelijkbare organisaties.

“Wat eens te meer duidelijk werd, is dat de route voorwaarts een politieke is,” aldus Dzambo. “De gevolgen van het coronabeleid moeten wereldwijd op de politieke agenda komen te staan. Daarvoor moeten we de handen ineenslaan, zodat we ook de internationale kritische politiek met elkaar verbinden.”

Er waren ook bijdragen van advocaat Philipp Kruse, arts Jessica Rose, professor Tom Sunic en emeritus hoogleraar Sucharit Bhakdi.

Flinke delegatie

Nederland was goed vertegenwoordigd met een flinke delegatie. Ook data-analist Wouter Aukema, Maarten Fornerod van het Erasmus MC, huisarts Rob Elens, immunoloog Theo Schetters en advocaat Meike Terhorst waren aanwezig.

“Het was ontzettend waardevol om met dit gezelschap bij elkaar te komen. Op het gebied van vaccinatieschade moeten we ons gezamenlijk hard gaan maken voor gedegen dataverzameling en onderzoek, maar dat is een lange, moeilijke weg omdat het ingewikkeld is om causaliteit aan te tonen,” zegt Kloosterman.

In december is er een volgende bijeenkomst in Gent.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...