maandag 26 februari 2024

“We hebben absoluut geen stikstofprobleem, het is een gecreëerd probleem,” aldus de voormalige VVD-coryfee (Nederl.).


Dit is de grootste kul en onzin die we de afgelopen jaren hebben gehoord, zei voormalig VVD-Kamerlid Gert-Jan Oplaat eerder in Op1 over de ‘stikstofcrisis’.

“We hebben absoluut geen stikstofprobleem, het is een gecreëerd probleem,” aldus de voormalige VVD-coryfee.

(Video verwijderd? Klik hier...)

VVD belooft in verkiezingstijd van alles, maar levert niks

We zijn vastgelopen in dit hele dossier. Het hoeft niet van Brussel. Er zijn andere oplossingen te bedenken. En de natuur holt niet achteruit, stelde Oplaat. “Dat is ook een fabeltje. Dat is echt de grootste kul die ik ooit heb gehoord. Stikstof zorgt ervoor dat er vergroend wordt. Door stikstof groeit gras, groeien bomen; alles groeit ervan.”

“De VVD belooft in verkiezingstijd van alles, maar levert niks.”

Dit heb ik nog nooit meegemaakt

Hij zei verder dat de VVD ‘vervreemd is van de achterban’. “De VVD […] belooft van alles voor de verkiezing, en daarna verloochenen ze elke keer die achterban.”

Onder leiding van de VVD worden bedrijven met één pennenstreek om zeep geholpen en vindt er een kaalslag op het platteland plaats, zei Oplaat op NPO Radio 1. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt, zo erg. We gaan richting het communistische systeem lijkt het wel.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...