maandag 9 september 2024

EU gaat bezoekers deporteren die niet in het bezit zijn van Bill Gates’ digitale paspoort

 september 9, 2024   12



Airman 1st Class Vincent Leal, 436th Security Forces Squadron response force lid, gebruikt een handheld Defense Biometrics Identification System scanner om Common Access Card informatie te valideren van een persoon die de hoofdpoort binnengaat op 17 maart 2017, op Dover Air Force Base, Del. / Roland Balik / Wikimedia / (Public Domain)

De Europese Unie heeft plannen aangekondigd om bezoekers te deporteren die weigeren om het digitale paspoort van Bill Gates bij zich te dragen wanneer ze het land binnenkomen.

Het geautomatiseerde grenscontrolesysteem, bekend als het Entry-Exit System (“EES”), verzamelt biometrische gegevens waaronder vingerafdrukken, gezichtsopnamen en de datum en plaats van binnenkomst en vertrek, bericht Thepeoplesvoice.

Expose-news.com meldt: Biometrische registratie zal nodig zijn bij het eerste gebruik, waarbij bij volgende bezoeken slechts één van de biometrische controles nodig is – in de praktijk zal gezichtsbiometrie worden gebruikt.

Het EES zal naar verwachting op 10 november 2024 van start gaan en gevolgen hebben voor Britse reizigers naar de EU en Schengenlanden.

De nieuwe biometrische ID-kaarten zijn deze week in heel Europa ingevoerd, waarbij de EU-lidstaten hun nationale legitimatiebewijzen hebben aangepast aan de regelgeving die eID vereist. De biometrische ID-kaarten hebben een QR-code met het nummer van de burger en chips met biometrische gegevens zoals twee vingerafdrukken. De kaarten dienen als reisdocumenten binnen de EU, wat betekent dat er geen paspoorten nodig zijn.

In reactie op de toename van bendegerelateerd geweld en grensoverschrijdende criminele activiteiten heeft de Deense regering plannen bevestigd om een gezichtsherkenningssysteem in te voeren dat de politie kan gebruiken bij het onderzoeken van misdaden. Er wordt beweerd dat gezichtsherkenning door de politie zal worden gebruikt bij het onderzoek naar “ernstige misdrijven.”

Terwijl de EU en de EU-landen biometrische digitale ID’s en gezichtsherkenning invoeren in verschillende openbare diensten, waaronder grenscontrole, blijven de Amerikaanse autoriteiten aandringen op toegang tot de biometrische databases van de EU-lidstaten om reizigers te screenen als onderdeel van hun “visumvrije regeling.”

De VS willen dat alle landen die deelnemen aan het visumontheffingsprogramma van de VS (“VWP”) de overeenkomst Enhanced Border Security Partnership (“EBSP”) tegen 2027 ondertekenen.

Naast het International Biometric Information Sharing Program (“IBIS”) is EBSP bedoeld om toegang te krijgen tot nationale biometrische databases om de identiteit van reizigers te verifiëren. Het EBSP zou rechtstreekse verbindingen vereisen tussen de biometrische databases van de deelnemende staten en het IDENT/HART-systeem van de VS.

Biometric Update meldde woensdag echter dat de onderhandelingen tussen de EU en de VS over EBSP zijn vastgelopen omdat de EU en haar lidstaten nog steeds in het duister tasten over de bedoelingen van de VS.

We kunnen wel raden wat de bedoelingen zijn, en het zijn niet alleen de bedoelingen van de VS. Ze proberen onze biometrische gegevens te consolideren in een wereldwijde database die toegankelijk is voor wie ze maar willen; om ze toegankelijk te maken voor en te gebruiken voor welke reden dan ook, zonder onze toestemming. En wie controle heeft over of toegang heeft tot onze gegevens, kan ons manipuleren en controleren.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.
https://www.frontnieuws.com/eu-gaat-bezoekers-deporteren-die-niet-in-het-bezit-zijn-van-bill-gates-digitale-paspoort/

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...