maandag 9 september 2024

Oud-president Bolsonaro leidt enorm protest in Brazilië nadat Hooggerechtshof X verbiedt

 

Zaterdag zijn duizenden Brazilianen de straat opgegaan in Sao Paulo om te protesteren tegen rechter Alexandre de Moraes van het Hooggerechtshof, die X heeft geblokkeerd in het land. Die dag vierde Brazilië zijn onafhankelijkheid.

Eén van de belangrijkste sprekers was oud-president Jair Bolsonaro. Hij noemde Moraes een ‘dictator’ en zei te hopen dat de Braziliaanse senaat ‘een rem op hem zet’.

Afzettingsprocedure

Zijn zoon Eduardo, lid van het huis van afgevaardigden, zei dat de rechter de vrijheid van meningsuiting bedreigt. Er gaan stemmen op in de Braziliaanse senaat om een afzettingsprocedure tegen hem op te starten.

Eind vorige maand gaf de rechter de Braziliaanse internetproviders opdracht om het platform van Elon Musk te blokkeren.


Moraes beweert dat X heeft bijgedragen tot een omgeving van ‘totale straffeloosheid en wetteloosheid op de sociale netwerken van Brazilië’.

Journalist Michael Shellenberger zei dat de menigte ‘echt enorm’ was. Volgens hem was het ongetwijfeld één van de grootste protesten voor de vrijheid van meningsuiting uit de geschiedenis.


Ook journalisten van Rebel News waren aanwezig. Zij maakten met een drone beelden van de enorme menigte.


[ZeroHedge]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...