maandag 9 september 2024

Ze willen artsen uitsluiten van hulp bij zelfdoding zodat iedereen patiënten kan doden

 september 9, 2024   6

    CuriousHunter / Pixabay

Bepaalde stromingen binnen de euthanasiebeweging geloven dat artsen niet betrokken hoeven te zijn als iemand dood wil. De fanatici van Final Exit Network hebben mensen bijvoorbeeld geleerd hoe ze zichzelf kunnen doden, waarbij een paar veroordeeld zijn voor hulp met helium.

Nog schandelijker is dat Dr. Philip Nitschke uit Australië, die de hele wereld over gereisd is om zelfmoordcursussen te geven, ooit tegen Kathryn Jean Lopez van de NRO zei dat hij vond dat “probleemtieners” toegang zouden moeten hebben tot “zelfmoordpillen”, die volgens hem in supermarkten verkocht zouden moeten worden. Hij verzon zelfs een zelfmoordpod waarmee mensen zichzelf dood kunnen maken met stikstof, schrijft Wesley Smith.

Het idee van een niet-medisch model voor hulp bij zelfdoding werd onlangs opnieuw gepusht door professor in de bio-ethiek Eric Mathison. Van de hulp bij zelfdoding bevorderende Thaddeus Mason Pope’s Medical Futility blog (een uitstekende bron over deze kwesties, objectief gerapporteerd door Pope):

Eric Mathison stelt een niet-medisch model voor geassisteerd sterven voor.

Het huidige, dominante model van MAID [Medical Assistance in Dying] vereist dat patiënten toestemming krijgen van zorgverleners voordat ze toegang krijgen tot hulp bij zelfdoding en euthanasie. Dit is om een aantal redenen problematisch.

Ten eerste is er een theoretisch probleem – het is namelijk paternalistisch omdat een zorgverlener ervan overtuigd moet zijn dat de patiënt ondraaglijk lijdt. En ten tweede is er een praktisch probleem omdat er niet genoeg zorgverleners zijn die deze dienst kunnen leveren.

Als antwoord op deze problemen vindt Mathison dat (1) de enige vereiste waaraan een patiënt moet voldoen is dat hij een autonome keuze maakt, en (2) dat niet-medisch personeel moet kunnen helpen bij hun dood.

Is dat niet meer dan logisch? Doden/zelfmoord is geen medische handeling. Dus waarom zou het beperkt moeten worden tot artsen en verpleegkundigen?

Sommigen denken misschien dat ik een alarmist ben. Dwazen stellen van alles voor. Het zal nooit echt gebeuren!

Sorry, het is al gebeurd. Het hoogste gerechtshof van Duitsland heeft een fundamenteel recht op zelfdoding afgekondigd, op hulp bij zelfdoding door een gewillige medeplichtige en op hulp bij zelfdoding – zonder rekening te houden met de reden waarom iemand wil sterven, wat betekent dat er geen gezondheidsredenen vereist zijn. Uit de beslissing(mijn bold):

Het recht op een zelfgekozen dood is niet beperkt tot situaties die worden gedefinieerd door externe oorzaken zoals ernstige of ongeneeslijke ziekten, noch is het alleen van toepassing in bepaalde fasen van het leven of ziekte. Integendeel, dit recht is gewaarborgd in alle fasen van iemands bestaan… De beslissing van het individu om zijn eigen leven te beëindigen, gebaseerd op hoe hij persoonlijk de kwaliteit van leven en een zinvol bestaan definieert, onttrekt zich aan elke evaluatie op basis van algemene waarden, religieuze dogma’s, maatschappelijke normen voor het omgaan met leven en dood, of overweging van objectieve rationaliteit. Het is dus niet aan het individu om zijn beslissing verder uit te leggen of te rechtvaardigen; zijn beslissing moet in principe door de staat en de maatschappij worden gerespecteerd als een daad van zelfbeschikking.

De rechtbank was nog niet klaar. Het recht op zelfdoding omvat ook het recht op hulp bij zelfdoding:

Het recht om zichzelf van het leven te beroven omvat ook de vrijheid om hulp te zoeken en, indien aangeboden, deze hulp te gebruiken van derden voor dit doel… Daarom komt de grondwettelijke garantie van het recht op zelfdoding overeen met een even verreikende grondwettelijke bescherming die wordt uitgebreid tot de handelingen die worden uitgevoerd door personen die hulp bij zelfdoding verlenen.

De dood op verzoek, om welke reden dan ook, op welk moment dan ook, door wie dan ook – met de mogelijke uitzondering van kinderen – en bijgestaan door wie dan ook om welke reden dan ook. Dit is het uiteindelijke doel van de euthanasiebeweging, of het nu met opzet is of gewoon een logisch gevolg.


Als we de toelaatbaarheid van sommige zelfmoorden blijven opkrikken, zullen we uiteindelijk oogsten wat we zaaien.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws.
https://www.frontnieuws.com/ze-willen-artsen-uitsluiten-van-hulp-bij-zelfdoding-zodat-iedereen-patienten-kan-doden/

Luc Van Gorp, voorzitter van Christian Mutuality, heeft zelfmoord gepromoot voor ouderen die “levensmoe” zijn en beschreef ouderen schokkend als een “berg vlees” die “begint te stinken.”

De voorzitter van het grootste ziekenfonds van België heeft euthanasie gepromoot als oplossing voor het vergrijzingsprobleem van het land, schrijft Andreas Wailzer.

Luc Van Gorp, hoofd van Christian Mutuality (CM), wees erop dat het aantal 80-plussers in België tegen 2050 zal verdubbelen tot 1,2 miljoen, wat een grote financiële druk legt op de gezondheidszorg en verzekeringsmaatschappijen.

https://www.frontnieuws.com/voorzitter-van-belgische-zorgverzekeraar-promoot-euthanasie-als-oplossing-voor-vergrijzing/


Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...