maandag 9 september 2024

Italië roept EU op om verbod op benzineauto’s op te schorten, anders riskeert de industrie een “instorting”

 09/09/2024


Italië heeft opgeroepen tot een herziening van het verbod op benzineauto’s in de Europese Unie in 2035, uit angst dat dit de ‘ineenstorting’ van de industrie zou kunnen veroorzaken., meldt The Telegraph.

Ministers van de regering van Giorgia Meloni beweerden dat het ‘absurde’ beleid ideologisch gemotiveerd was en dat er verandering nodig was om de realiteit van de markt te weerspiegelen.

Op het hele continent groeit de bezorgdheid over de afnemende vraag naar elektrische voertuigen (EV’s).

Er zijn ook zorgen dat de Europese auto-industrie steeds verder achterop raakt bij fabrikanten in China en de VS, die profiteren van een stortvloed aan overheidssubsidies.

Vorige week waarschuwde autogigant Volkswagen dat het voor het eerst fabrieken in Duitsland zou kunnen sluiten vanwege problemen zoals hoge energieprijzen. Dit heeft in sommige kringen geleid tot oproepen om de strenge klimaatdoelen van de EU te heroverwegen, die leiden tot een verbod op auto’s met verbrandingsmotoren in 2035.

Gilberto Pichetto Fratin, de Italiaanse minister van Energie, zei tegen Bloomberg: “Het verbod moet worden gewijzigd.”

Adolfo Urso, de minister van Industrie, voegde toe: “In een onzeker landschap, dat de Duitse auto-industrie treft, is duidelijkheid nodig om te voorkomen dat de Europese industrie instort.

“Europa heeft een pragmatische visie nodig, de ideologische visie is mislukt. Dat moeten we erkennen.”


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/italie-roept-eu-op-om-verbod-op-benzineautos-op-te-schorten-anders-riskeert-de-industrie-een-instorting


Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...