vrijdag 27 september 2024

NOODGEVAL – Pokrovsk: De Russen drongen het stadscentrum binnen

27/09/2024

 

35.000 overgebleven Russischsprekende inwoners wachten op Russen als ‘bevrijders’.

Russische legereenheden, namelijk de 84th Guards Gemotoriseerde Brigade en elementen van de 314th Airborne Brigade van Legergroep “Centrum”, bevinden zich nu nabij het centrum van de Russisch sprekende stad Pokrovsk, meldt Pronews.

De stad werd in 1991 aan Oekraïne afgestaan ​​in het vertrekakkoord uit de Sovjet-Unie, en ruim 35.000 Russischsprekende inwoners wachten op de Russen als ‘bevrijders’.

Ongeveer 20.000 burgers met een Oekraïens geweten hebben de stad verlaten tijdens de laatste fasen van het conflict en terwijl de opmars van het Russische leger afgelopen augustus was begonnen.

De Oekraïense generale staf (op de foto rechts de chef-generaal Sirsky) maakt zich grote zorgen over de manier waarop de Russische opmars zal worden onderschept.

De Oekraïense eenheden trekken zich terug uit de stad die door Kiev en zijn bondgenoten tot een symbool van het Oekraïense verzet was gemaakt, maar niet met het succes dat in Backmuth of Avdiivka was behaald: De strijd zal waarschijnlijk veel minder lang duren omdat Russische pantsereenheden al vechten tegen Oekraïense achterhoede-eenheden die alleen maar vechten om te voorkomen dat Oekraïense strijders van de hoofdeenheden zich terugtrekken.

Hoe lang zal het Oekraïense verzet standhouden? De Oekraïners zeggen “Ze zullen standhouden tot versterkingen arriveren” (van waar?) “begin november”, de Russen hebben het over “hooguit een week”.

De president van het Oekraïense bedrijf Ukrmetallurgprom, Oleksandr Kalenkov, bereidt de Oekraïners al voor op de gevolgen van het verlies van de stad, door te zeggen: “Als we de controle over de stad verliezen, zal de metallurgische productie van de staat met 25-30% afnemen en vooral in staal met 40%”.

Oekraïense militaire analisten bevestigen dat de Russen overal oprukken:

  • In de stad bij Pokrovsk, Nikolajevka, voert het Russische leger offensieve operaties uit in de buurt van een compagniesbolwerk. Er zijn zware geweergevechten aan de gang met de steun van gepantserde voertuigen.
  • Het centrale deel van de nederzetting Krutoy Yar en het gebied in het zuiden kwamen onder de controle van Russische troepen.
  • Ten westen en noorden van de Selidovskaya-mijn gaan de gevechten door langs de bosstrook ten oosten van de spoorlijn en langs het ravijn.
  • Ten zuiden van Katerinovka rukten manoeuvreerbare groepen op langs de Solonenkaya-locatie en een reeks bosgordels in een gebied tot 3,05 km breed en 1,1 km diep. Er wordt nog steeds gevochten om Maksimilianovka en aan de oostkant van de Dolgaya-kloof
  • In Ugledar lijkt het voorbij voor de Oekraïners. De gevechten duren voort ten noorden van de Kashlagach-rivier, van Prechistovka tot Ugledar en in het oostelijke deel van laatstgenoemde, waar Russische aanvalsgroepen verschillende huizen hebben veroverd.
  • In de richting van Velikonovoselkovskoje trekken de Oekraïners zich ook terug

Overal verdedigen de Oekraïners zich wanhopig, maar tot nu toe betekent dit op tactisch niveau niets: Ze trekken zich overal terug.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/noodgeval-pokrovsk-de-russen-drongen-het-stadscentrum-binnen

Lees meer
Helft van de bevolking in Pokrovsk wil niet weg: "We zijn de Oekraïners beu - we zullen wachten op de Russen"

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...