vrijdag 27 september 2024

“Schok voor het systeem”: Uitzonderlijke sneeuwval en kou in Europa

 16/09/2024

Terwijl klimaatactivisten van Extinction Rebellion snelwegen blokkeren, wordt Europa getroffen door extreme sneeuw en kou.

“Een schok voor het systeem”, schrijft de Schotse meteoroloog Scott Duncan op X. “Ongebruikelijk koude lucht” stroomt vanuit het Noordpoolgebied Europa binnen, meldt Zero Hedge.

Het gevolg is uitzonderlijke sneeuwval in de Alpen, waar sinds donderdag veel sneeuw ligt. In de deelstaat Salzburg viel er plaatselijk tot twee meter sneeuw. De Oostenrijkse nieuwszender ORF waarschuwde voor een ‘winterstorm’ in de bergen.

Schok voor het systeem. Er stroomt momenteel een ongebruikelijk sterke kou vanuit het Noordpoolgebied naar Europa. Dit is een ideale voorwaarde voor diepe ophopingen van verse sneeuw in de Alpen en overstromingen in Midden-Europa. Zo koud kan het begin september nauwelijks zijn.

Volgens meteorologen is dit buitengewoon, zeker voor half september. De kans is groot dat de sneeuw nog lang in de gletsjerskigebieden blijft liggen.

Vooral in de noordelijke regio’s van Oostenrijk ligt er in deze tijd van het jaar opmerkelijk veel sneeuw. Ook in Duitsland, Polen en Tsjechië worden sneeuwbuien verwacht. Ook waarschuwt de Duitse Weerdienst voor orkaanwinden.

Het skiërmagazine Powder heeft besneeuwde webcambeelden van de Zugspitze in Duitsland gepubliceerd.

Meer van hetzelfde in Kitzbühel, Oostenrijk.

Ondertussen, in Italië…

Hier is meer van Bloomberg:

Oostenrijkse spoorwegen hebben treinen tussen Salzburg en Klagenfurt stilgelegd vanwege sneeuwval en hebben een landelijke oproep gedaan om reizen uit te stellen. Sneeuw valt tot wel 700 meter (2.300 voet), met tot wel 200 centimeter (79 inch) voorspeld op grote hoogte in de vier dagen tot en met maandag.

Minder dan een week nadat delen van Zwitserland in de nazomerhitte lagen te bakken, wordt er tot 45 centimeter sneeuw voorspeld voor oostelijke regio’s boven de 1.600 meter. Bij de Aiguille du Midi, bereikbaar met de hoogste kabelbaan van Frankrijk in het resort Chamonix, daalde de temperatuur vrijdag tot -16C

Klimaatalarmisten zullen op de een of andere manier de kou en sneeuw in Europa wijten aan de koeienscheten en de privéjet van Taylor Swift.

https://dissident.one/schok-voor-het-systeem-uitzonderlijke-sneeuwval-en-kou-in-europa

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...