vrijdag 27 september 2024

Toponderzoeker die door Erasmus MC werd ontslagen wegens kritiek op COVID-19-vaccins ‘compleet vrijgesproken’

Rogier Louwen van het Erasmus MC werd op staande voet ontslagen omdat hij wees op de risico’s van de coronavaccins en de beperkingen van de PCR-test.

De moleculair bioloog vocht zijn ontslag aan voor de rechter. “Ik kan niet bevatten dat ik zo kil en koud aan de kant wordt gezet,” zei Louwen eerder tegenover De Andere Krant.

Tijdens de zitting bleek dat Marion Koopmans van het Erasmus MC een document aan het juridisch dossier van Louwen had toegevoegd, waarin hij wordt gediskwalificeerd.

LOWI pleit Louwen vrij

Zijn wetenschappelijk onderbouwde kritiek op de vaccinaties en de PCR-test werd gebruikt als argumentatie voor zijn ontslag.

Het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) pleit Louwen nu vrij en adviseert het Erasmus MC het wissen van zijn publicaties te heroverwegen.

Het LOWI wijkt in grote mate af van het advies van de CWI, commissie wetenschappelijke integriteit, van het Erasmus MC, dat de werkgever aanvankelijk in het gelijk stelde. Volgens het LOWI is er in dit geval geen sprake geweest van een schending van de wetenschappelijke integriteit.

der

Eerlijk duurt het langst

Rico Brouwer van Potkaars deed verslag van het onderzoek van Louwen, de hetze tegen hem en het ontslag. “Eerlijk duurt het langst,” aldus Brouwer.

Moleculair bioloog Peter Borger reageert: “Toponderzoeker Rogier Louwen, die door het Erasmus MC werd ontslagen nadat hij ernstige tekortkomingen in de PCR van Koopmans en co. vaststelde (die onze groep op theoretische gronden vermoedde), wordt nu compleet vrijgesproken.”

Borger is benieuwd naar het commentaar van Koopmans hierop.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt

  12 oktober 2024door  dr. Peter F. Mayer 6,7 minuten leestijd         DMSO – eeuwenoude en krachtige remedie herontdekt   Met de Pand...