dinsdag 19 oktober 2021

In de Duitse deelstaat Hessen mogen supermarkten ongevaccineerden WEIGEREN

 duits

Foto: Unsplash

In deze Duitse deelstaat mogen supermarkten ongevaccineerden WEIGEREN

In de Duitse deelstaat Hessen is een motie aangenomen die supermarkten de mogelijkheid biedt om ongevaccineerden te weigeren, schrijft dagblad Bild. Alle bedrijven mogen in de deelstaat de zogenoemde 2G-regel toepassen en kunnen ervoor kiezen om alleen nog gevaccineerden en van corona herstelde klanten toe te laten. Een testbewijs is dan niet meer voldoende.


In Duitsland moeten supermarktbezoekers nog altijd een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden. Bild noemt de maatregel een voorbeeld van de manier waarop de druk op ongevaccineerde Duitsers steeds verder wordt opgevoerd. Volgens de krant is ‘de rode lijn overschreden’. In Hessen, waar de stad Frankfurt onder valt, wonen meer dan zes miljoen mensen.

“Wat is het doel hiervan? Mensen die weigeren een vaccin te halen letterlijk laten verhongeren?” schrijft Steve Watson voor Summit News.

Onnodig en niet proportioneel

Oud-staatssecretaris Mona Keijzer verwees in haar afscheidsbrief naar het 2G-systeem. “Het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na 6 maanden verloopt), het zogenaamde 2G-systeem, is onnodig en niet proportioneel,” schreef ze.

Premier Rutte sluit niet uit dat ook Nederland overgaat op dit systeem. “Eerlijk gezegd, bij deze crisis heb ik vanaf het begin gezegd dat er helemaal niets is uit te sluiten, maar mijn waarneming is dat daar geen steun voor is,” zei Rutte.


australi
Foto: Emiliano García-Page Sánchez CC BY-SA 2.0

Australische regio voert strengste vaccinatieregels ter wereld in: geen prik, 5000 dollar boete

Veel werknemers uit de Australische regio Noordelijk Territorium moeten voor 12 november hun eerste coronaprik halen en voor 24 december hun tweede dosis. Dat heeft eerste minister Michael Gunner woensdag aangekondigd tijdens een persconferentie.

Werknemers die zich niet laten vaccineren voor de deadline moeten thuisblijven en riskeren bovendien een boete van 5000 dollar.


Je moet het vaccin halen als je op je werk in contact komt met kwetsbare mensen, als het besmettingsrisico op je werk hoog is en als je onderhoud verricht aan essentiële infrastructuur of werkzaam bent in de logistieke branche, zei Gunner.

Het Noordelijk Territorium voert hiermee de strengste vaccinatieregels ter wereld in.

Medische dictatuur

“Zeg nog eens dat dit geen medische dictatuur is,” reageert gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. Politiek econoom Kees van der Pijl voegt toe: “Ons plan om hier met satire op te antwoorden is ter ziele. De fascisten zijn los en Australië en Nieuw-Zeeland voeren uit wat hier nog achter de hand wordt gehouden.”

https://www.ninefornews.nl/ 


Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...