dinsdag 19 oktober 2021

Meer positieven per 100.000 bij gevaccineerden dan bij óngevaccineerden: ‘Dit is echt interessant’

 gevaccineerden

Foto: Whispyhistory CC BY-SA 4.0

Meer positieven per 100.000 bij gevaccineerden dan bij óngevaccineerden: ‘Dit is echt interessant’

Uit het weekrapport van de Engelse gezondheidsdienst PHE blijkt dat er inmiddels meer positieven per 100.000 zijn bij gevaccineerden dan bij ongevaccineerden. “Huh? Snap jij dit?” vraagt Volkskrant-journalist Maarten Keulemans op Twitter.

Hij reageert op een tweet van OMT-lid Marc Bonten, die even daarvoor had gezegd: “Nog steeds vooral ongevaccineerden die elkaar besmetten in Nederland, en ook ziekenhuisopnames blijven 95 procent voor ongevaccineerden.”

Aan het beleid gaat niets veranderen

Er wordt flink gereageerd op de tweet van Keulemans, ook door Kamerleden. Zo zegt FVD-kopman Thierry Baudet: “Geprikten in verwarring. Maar wees gerust: aan het beleid gaat niets veranderen, want het gaat niet om gezondheid, maar om permanente QR voor toegang.”

“Dit is echt interessant. Iemand een verklaring?” vraagt Kamerlid Wybren van Haga.

Ex-verpleegkundige en artiest Marga Bult voegt toe: “Vanwaar deze verbazing? In Israël is dit al een tijd duidelijk. Ook onbegrijpelijk, gevaccineerde vrienden van me moesten van een opdrachtgever toch testen, beiden positief en QR-code blijft. En daar zijn er zeker meerderen van, kunnen dus overal naar binnen en besmetten.”

Volkomen onbetrouwbaar

“De verklaring die Israël had, is dat de vaccins eerder uitgewerkt zijn dan gedacht, waardoor de kwetsbaren en ouderen weer opnieuw vatbaar worden voor virusvarianten,” reageert gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Onderzoeksjournalist Patrick Savalle zegt tegen Keulemans: “PCR of antigenen is volkomen onbetrouwbaar. Beide methoden zijn ongeschikt om infectie of zelfs maar besmettingen te meten. En daarnaast ook nog eens enorm onbetrouwbaar. Hoe vaak moet ik je dat nog uitleggen?”

Griezelig nieuws voor de COVID-gevaccineerden

 12/09/2024 Een nieuw, angstaanjagend syndroom kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, die de prik krijgt. Een nieuw syndroom, het ‘ Post-A...