maandag 12 augustus 2024

BRICS alternatieve valuta bijna gerealiseerd, Amerikaans imperium dood nabij?

 augustus 12, 2024

   Image by freepik

Toen ik jonger was in 2010, tijdens een korte periode als leraar Engels in Saoedi-Arabië die niet harmonieus eindigde voor de betrokken partijen, werd ik getroffen door het feit dat ik sigaretten in dollars kon kopen in de winkel op de hoek.

Vooraf had ik een vaag besef van de wereldwijde dominantie van de dollar, maar het was nooit bij me opgekomen dat de dollar gebruikt kon worden om alledaagse transacties aan de andere kant van de wereld uit te voeren, schrijft Ben Bartee.

Die dagen zijn, zo niet voorbij, dan toch snel voorbij.

Via Business Insider (nadruk toegevoegd):

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov zei dat BRICS-landen een betalingsplatform ontwikkelen waarmee ze de Amerikaanse dollar kunnen omzeilen, per TASS, een staatspersbureau.

Het initiatief kwam voort uit een top van de BRICS-landen in Johannesburg vorig jaar, waar de groep – die de belangrijkste leden van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika omvat – opriep tot meer handel en leningen in hun nationale valuta.

Lavrov zei maandag dat het platform het internationale monetaire systeem zal verbeteren en betalingen in nationale valuta voor onderlinge handel mogelijk zal maken. Rusland wil graag dat zijn handelspartners de dollar de rug toekeren omdat het land te maken heeft met aanzienlijke sancties van de VS en zijn bondgenoten.

De Amerikaanse overheid kan zich niet uit deze puinhoop drukken omdat de enige waarde die ze ontleent aan de dollar, die nergens op gebaseerd is, gebaseerd is op de wereldwijde vraag. Wanneer niemand zijn rotzooi meer wil, wordt het precies dat.

Wanneer het geld drukt – een verkeerde benaming trouwens, want het zijn eigenlijk gewoon cijfers in een computer – is de hele operatie gebaseerd op mensen en entiteiten die er meer van willen.

Maar de wereld heeft blijkbaar genoeg van het Ponzi-systeem, dus de shit gaat super raar worden, wat slecht nieuws is voor iedereen die van imperium houdt en geweldig nieuws voor iedereen die de Amerikaanse overheid in zijn huidige vorm haat. Er is enorme pijn op komst, maar het komt er hoe dan ook aan en misschien komt er wel iets beters uit de andere kant.

Wanneer imperia instorten, beginnen roekeloze oorlogen om te proberen het bloeden te stelpen en het ontevreden binnenlandse publiek te verenigen achter een nieuwe zaak. Dit pakt zelden goed uit voor het imperium, dat zichzelf uit overmoed en wanhoop te veel uitrekt. De barbaren bestormen dan als het ware de poorten en de rest is geschiedenis.

De parallellen van het huidige Amerikaanse imperium met de laatste dagen van het Romeinse rijk zijn griezelig.

Via Fox Business (nadruk toegevoegd):

Het BRICS-blok van landen onder leiding van China en Rusland gaat verder met hun inspanningen om afstand te nemen van de Amerikaanse dollar met een aankondiging dat ze van plan zijn om een betalingssysteem te creëren op basis van blockchain.

De BRICS-groep van vijf landen, die ook bestaat uit Brazilië, India en Zuid-Afrika, zal werken aan het creëren van een betalingssysteem op basis van blockchain en digitale technologieën, zei Kremlin-gezant Yury Ushakov in een interview met het Russische agentschap TASS eind maandag.

“Wij geloven dat het creëren van een onafhankelijk BRICS betalingssysteem een belangrijk doel is voor de toekomst, dat gebaseerd zou zijn op state-of-the-art tools zoals digitale technologieën en blockchain,” zei Ushakov.”

Vanuit een egoïstisch perspectief is dit geen ontwikkeling die ik verwelkom, omdat ik nog steeds in dollars handel, zelfs als ik in het buitenland woon. Maar de realiteit is de realiteit.
Positief is wel dat de Amerikaanse overheid niet langer bijna een biljoen dollar aan “defensiebudgetten” zal kunnen verspillen om wereldwijde oorlogen te beginnen, noch zal het in een positie verkeren om kindertrannyisme of een van haar andere ontaarde machinaties over de hele wereld te exporteren door gebruik te maken van haar financiële dominantie. Zolang financiën er toe doen, zal ze ook niet dezelfde mate van binnenlandse politieke onderdrukking en toezicht kunnen uitoefenen als vroeger – hoewel ze zeker zal proberen al die dingen te blijven doen, mogelijk via de Derde Wereldoorlog om te proberen haar wereldwijde positie te behouden.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...