maandag 12 augustus 2024

Oekraïne beschiet kerncentrale van Zaporozhye met de bedoeling een nucleaire ramp te veroorzaken

12/08/2024

Waarom beschiet je anders een kerncentrale ?

Er zijn geen andere redenen dan dat. Toch ?

Thomas Röper:

Het Oekraïense leger heeft de stad Energodar en de nabijgelegen kerncentrale Zaporozhye met drones gebombardeerd. Door het bombardement ontstond er brand in het koelsysteem van de kerncentrale. Volgens de autoriteiten is er echter geen sprake van acuut gevaar, omdat de kerncentrale vanwege de aanhoudende Oekraïense beschietingen al lange tijd vanwege veiligheidsredenen is gesloten en alle zes eenheden van de kerncentrale zich in de zogenoemde cold shutdown bevinden. Daarom is er geen risico op een stoomexplosie of andere gevolgen, de stralingsachtergrond in Energodar is normaal. De brandweer is ter plaatse en probeert de brand onder controle te krijgen.

Omdat de splijtstofstaven van een kerncentrale altijd warmte produceren, moeten ze ook bij stillegging van een kerncentrale permanent gekoeld worden. Anders riskeert u oververhitting en een explosie. Het is daarom belangrijk dat de kerncentrale van Zaporozhye wordt aangesloten op de elektriciteitsleidingen om koeling te garanderen.

Deskundigen van de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA), die sinds de zomer van 2022 permanent bij de kerncentrale zijn vanwege de Oekraïense beschietingen om hun oordeel te geven over de veiligheidssituatie bij de kerncentrale, hebben explosiegeluiden gehoord en gezien donkere rook, zei het IAEA op X (voorheen Twitter):

“IAEA-experts hebben zware donkere rook waargenomen die uit het noordelijke deel van de kerncentrale van Zaporozhye kwam nadat er ‘s avonds verschillende explosies waren gehoord. Het team werd door de kerncentrale van Zaporozhye op de hoogte gebracht van een vermoedelijke drone-aanval op een van de koeltorens op de locatie. Er zijn geen gevolgen voor de nucleaire veiligheid gemeld.”

Ik ben zelf meerdere keren in de regio geweest en iedereen daar weet wie de kerncentrale beschiet, omdat de beschietingen afkomstig zijn van de andere kant van de rivier de Dnjepr, waar de Oekraïense troepen zich bevinden. Dat zie je ook aan de inslagen die uit het noorden komen, waar de Kiev-troepen gelegerd zijn. Dit zie je terug in de overblijfselen van de kogels en raketten die uit de westerse productie komen. Je hoeft geen bewezen expert te zijn om dit te begrijpen.

Ik vraag me al tijden af wat leugenaars als deze bezielt:

De hele wereld weet dat het de Oekies zijn. Ze bombarderen dat ding al sinds het begin van de oorlog. En dan dag in dag uit zulke flagrante leugens blijven verkopen.

Waarom zou je je eigen kerncentrale beschieten ?

Bovendien staat de Russische brandweer op dit moment te blussen. Waarom zouden ze dat doen als ze het zelf beschoten hadden?

In een parallel universum (dus niet echt, lieve vrienden van de aivd) zou ik dergelijke politici graag eens bevragen. Je weet dat dergelijke sneue mannetjes met de juiste ‘ondervragingstactieken’ wel antwoord zullen geven.

    • Waarom lieg je keer op keer, terwijl je weet dat je liegt
    • Waarom wilde je dag in dag uit Nederlanders met gif inspuiten
    • Waarom streef je een Blanke genocide na door ons om te volken
    • Waarom wil je Nederland vernietigen

Ik kan me niet voorstellen dat je tot zoveel slechtheid bereid bent in ruil voor een lullige 160.000 euro per jaar als Kamerlid. Dan ben je wel heel goedkoop. Er moeten andere redenen zijn denk ik altijd.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...