maandag 26 augustus 2024

Zeldzame door muggen overgebrachte ziekte veroorzaakt avondklok in steden in Massachusetts

 26/08/2024

Deed Bill Gates niet iets met muggen ?

Nou ja, die zal er vast niets mee te maken hebben …

Bill Pan via The Epoch Times:

Vier steden in centraal Massachusetts adviseren inwoners om ‘s nachts binnen te blijven om te voorkomen dat ze besmet raken met een zeldzaam, maar mogelijk dodelijk, door muggen overgebracht virus.

De vrijwillige avondklok werd afgekondigd nadat het Massachusetts Department of Public Health op 16 augustus het eerste bevestigde menselijke geval van oostelijke paardenencefalitis (EEE) in de staat sinds 2020 aankondigde. Vijf mensen raakten besmet met het virus en één persoon overleed.

Staatsfunctionarissen hebben niet gemeld hoe de huidige patiënt, een man van in de 80 in Worcester County, werd blootgesteld aan het virus of de details van zijn huidige toestand.

De ziekte, door de afdeling volksgezondheid omschreven als “zeldzaam maar ernstig”, wordt veroorzaakt door een virus dat wordt overgedragen via muggenbeten. Symptomen verschijnen doorgaans 5 tot 10 dagen nadat u bent gebeten door een geïnfecteerde mug en omvatten hoge koorts, stijve nek, hoofdpijn en vermoeidheid.

Er zijn geen vaccins om EEE te voorkomen of medicijnen om EEE te behandelen. In 2019 kregen twaalf inwoners van Massachusetts EEE, wat resulteerde in zes doden.

“EEE is een zeldzame maar ernstige ziekte en een probleem voor de volksgezondheid”, aldus Dr. Robbie Goldstein, hoofd volksgezondheid van Massachusetts.

“We willen inwoners eraan herinneren dat ze zichzelf moeten beschermen tegen muggenbeten, vooral in gebieden van de staat waar we EEE-activiteit zien.”

Vier steden — Douglas, Sutton, Webster en Oxford — zijn aangemerkt als “kritiek” risiconiveau. Gemeenteambtenaren dringen er bij mensen op aan voorzorgsmaatregelen te nemen, waaronder het vermijden van naar buiten gaan tussen zonsondergang en zonsopgang, wanneer veel muggensoorten het meest actief zijn.

Ze adviseren specifiek om buitenactiviteiten te beëindigen voor 18:00 uur in september en daarna voor 17:00 uur tot de eerste strenge vorst. Wanneer bewoners buiten zijn, wordt aangeraden om een ​​afweermiddel te gebruiken en kleding te dragen die de blootstelling van de huid vermindert, zoals lange mouwen en sokken.

Thuis wordt bewoners aangeraden om items die water verzamelen, zoals emmers, banden, bloempotten en vogelbaden, af te voeren of weg te gooien, om te voorkomen dat muggen zich in stilstaand water voortplanten. Ze worden er ook aan herinnerd om horren te installeren of te repareren.

Volgens ambtenaren van de stad is er geen handhaving voor degenen die zich niet aan de aanbevelingen houden.

Ondertussen geldt in Oxford vanaf 18.00 uur een avondklok voor buitenactiviteiten op gemeentegrond. Mensen moeten een verzekeringsbewijs tonen en een vrijwaringsverklaring ondertekenen voordat ze tijdens die uren de gemeentelijke velden mogen gebruiken.

Volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) worden er jaarlijks gemiddeld 11 gevallen van EEE-infecties gemeld, vooral in de oostelijke staten of de staten aan de Golfkust.

“Personen ouder dan 50 jaar en jonger dan 15 jaar lijken het grootste risico te lopen om een ​​ernstige ziekte te ontwikkelen wanneer ze besmet zijn met het EEE-virus”, aldus het agentschapop zijn website.

Mensen en andere dieren die het virus oplopen, worden beschouwd als ‘dead-end hosts’, wat betekent dat er geen overdracht van mens op mens, dier op mens of mens op dier plaatsvindt.

Veel mensen die herstellen van EEE houden er langdurige fysieke of mentale problemen aan over, aldus de CDC. Deze kunnen variëren van milde tot ernstige verstandelijke beperkingen, persoonlijkheidsstoornissen, aanvallen, verlamming en hersenzenuwdisfunctie. Overlevenden met ernstige ziekte en aanhoudende beperkingen hebben vaak langdurige zorg nodig en sterven binnen een paar jaar.


Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Bron: https://dissident.one/zeldzame-door-muggen-overgebrachte-ziekte-veroorzaakt-avondklok-in-steden-in-massachusetts

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...