woensdag 11 september 2024

Zie hier: Verontrustende grafiek in grote krant over sterfte onder gevaccineerden


In de Duitse media klinkt – anders dan in de Nederlandse (en Belgische red.) – aanzwellende kritiek op de vaccinaties. Statisticus Herman Steigstra laat een grafiek zien uit de Deutsche Zeitung, de grootste krant in de regio Berlijn-Brandenburg, waaruit blijkt dat gevaccineerden in Engeland drie tot vijf keer zo vaak stierven als ongevaccineerden.

Dat is dus de sterfte aan andere oorzaken dan COVID-19. De sterfte aan COVID-19 mag dan lager zijn bij de gevaccineerden, maar de sterfte aan alle andere oorzaken was juist veel hoger, constateert Steigstra.

Gefinancierd door het ministerie van VWS

Hij vraagt zich af hoe het dan mogelijk is dat de Nederlandse kranten juist het tegenovergestelde melden. Oversterfte in de coronajaren zat vooral bij niet-gevaccineerden, beweert de Volkskrant op basis van onderzoek van het Nivel, dat gefinancierd wordt door het ministerie van VWS. U vraagt, wij draaien.

ver

Hoogleraar Ronald Meester en dr. Marc Jacobs laten in hun oversterfterapport zien dat de data waarop alle onderzoeken, dus ook het onderzoek van Nivel, zijn gebaseerd, vervuild zijn.

Hoelang moet dit nog duren?

“In Nederland werkt de politiek net iets anders dan bij onze oosterburen. Hier houden we zo lang mogelijk vast aan het ingeslagen narratief. En de Volkskrant pent het braaf over,” aldus Steigstra. De enige vraag die volgens hem nog rest is: hoelang moet dit nog duren?

“Het onderwerp is in Duitsland bespreekbaar geworden en hier blijft het deksel op de beerput zorgvuldig gesloten. De Volkskrant lijkt het grootste gewicht op het deksel te zijn.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...