vrijdag 9 augustus 2024

Uw vijand, de Deep State

 augustus 8, 2024   9

    TheDigitalArtist / Pixabay

Veel mensen willen graag politieke oplossingen voor hun problemen, d.w.z. de regering zover krijgen dat ze andere mensen laten doen wat ze willen. Mensen met enig moreel besef zien echter in dat dit alleen maar meer problemen oplevert. Slimme spelers gebruiken daarom de overheid als instrument, maar doen dat vanachter een gordijn. Ze weten dat het effectiever en veiliger is om buiten het toneel aan de touwtjes van de marionet te trekken. Soms treden ze op de voorgrond, afhankelijk van de omstandigheden en de diepte van hun persoonlijke narcisme. Maar het draait allemaal om twee dingen: Macht en geld. Noem ze de Deep State.

Als een land eenmaal een diepgewortelde Deep State heeft ontwikkeld, kan alleen een revolutie of een dictatuur de zaken nog veranderen. En waarschijnlijk alleen in een klein land, schrijft Doug Casey.

De Amerikaanse Deep State is een machtig informeel netwerk dat de meeste instellingen controleert. Je leest er niets over in het nieuws, omdat de Deep State het nieuws controleert. Politici zullen er niet over praten of zelfs maar toegeven dat het bestaat. Dat zou hetzelfde zijn als een gangster die moord en beroving bespreekt op het nieuws van 6 uur. Je zou kunnen zeggen dat de Deep State verborgen is, maar het is verborgen in het volle zicht.

De Deep State is betrokken bij bijna alle negatieve dingen die op dit moment gebeuren. Het is essentieel om te weten waar het allemaal om draait.

De Staat

De Diepe Staat gebruikt en verbergt zich achter de Staat zelf.

Hoewel de essentie van de Staat dwang is, is mensen geleerd om ervan te houden en het te respecteren. De meeste mensen denken aan de staat in het schilderachtige licht van een maatschappijleerboek op de lagere school. Ze denken dat het iets te maken heeft met “Wij het Volk” die een Jimmy Stewart kiezen om hen te vertegenwoordigen. Dat ideaal is altijd een verderfelijke fictie geweest omdat het een intrinsiek slechte en destructieve instelling, die gebaseerd is op geweld, idealiseert, zuivert en legitimeert. Zoals Mao ooit zei, politieke macht komt uit de loop van een geweer.

De Deep State

De Deep State zelf is zo oud als de geschiedenis. Maar de term “Deep State” vindt zijn oorsprong in Turkije, wat toepasselijk is omdat het de erfgenaam is van de totaal corrupte Byzantijnse en Ottomaanse rijken. En op de beste Byzantijnse manier heeft onze Deep State zich door het hele weefsel van wat eens Amerika was heen geïnsinueerd. De uitlopers ervan reiken van Washington tot in elk deel van de burgermaatschappij. Als een uitgezaaide kanker kan het niet meer gemakkelijk worden uitgeroeid.

In veel opzichten lijkt Washington op een andere stad met een Deep State, het oude Rome. Winwood Reade, een vrijdenker uit het Victoriaanse tijdperk, beschreef het nauwkeurig:

 “Rome leefde van zijn principes tot de ondergang het in het gezicht staarde. Industrie is de enige echte bron van rijkdom en er was geen industrie in Rome. Overdag was de weg naar Ostia overvol met karren en muilezels, die de zijde en specerijen uit het Oosten, het marmer uit Klein-Azië, het hout van de Atlas, het graan uit Afrika en Egypte naar de grote stad vervoerden; en de karren brachten niets anders mee dan ladingen mest. Dat was hun retourvracht.”

De Deep State controleert de politieke en economische essentie van de VS. Dit is veel meer dan constateren dat er geen echt verschil is tussen de linker- en rechtervleugel van de Democratische Partij. Iedereen met enig verstand (dat wil zeggen, iedereen behalve de gemiddelde kiezer) weet dat hoewel de Republikeinen zeggen dat ze in economische vrijheid geloven (maar dat niet doen), ze zeker niet in sociale vrijheid geloven. En de Democraten zeggen dat ze in sociale vrijheid geloven (maar doen dat niet), maar ze geloven zeker niet in economische vrijheid.

Wie is de Deep State?

De Amerikaanse Deep State is een echte, maar informele structuur die is ontstaan om niet alleen te profiteren van de staat, maar deze ook te controleren.

De Deep State heeft een eigen leven, net als de regering zelf. Binnen de regering bestaat het uit top-echelons van een dozijn Praetoriaanse agentschappen, zoals de FBI, CIA en NSA – topgeneraals, admiraals en andere militaire agenten – langjarige congresleden en senatoren en directeuren van belangrijke regelgevende agentschappen.

Maar de Deep State is veel breder dan alleen de regering. Het omvat ook de hoofden van grote bedrijven, die allemaal zwaar betrokken zijn bij het verkopen aan de staat en het mogelijk maken ervan. Dat geldt absoluut ook voor Silicon Valley, hoewel die jongens vroeger tenminste gevoel voor humor hadden, getuige hun ter ziele gegane motto “Don’t Be Evil”.

Het omvat ook de topmensen van de Fed en de hoofden van de grote banken, makelaars en verzekeraars. Voeg daaraan toe de presidenten en veel professoren van topuniversiteiten, die fungeren als rekruteringscentra van de Deep State – topfiguren in de media natuurlijk, en veel vaste bezoekers van zaken als het WEF, Bohemian Grove en de Council on Foreign Relations. Zij belichamen de status quo, bijeengehouden door macht, geld en propaganda.

Alles bij elkaar schat ik het aantal van deze mensen op een paar duizend. Je zou de structuur van de Deep State kunnen vergelijken met een grote roedel honden. De mensen die ik net heb beschreven zijn de Top Dogs.

Maar er zijn er nog honderdduizenden die niet bij de nexus zitten, maar die direct van hen afhankelijk zijn, een aanzienlijke invloed hebben en de Deep State steunen omdat die hen steunt. Dit omvat veel van de rijken, vooral degenen die zo rijk zijn geworden dankzij hun connecties met de staat. De 1,5 miljoen mensen die een geheime machtiging hebben (dat is een schokkend maar accuraat getal), plus topspelers in de georganiseerde misdaad, vooral in de illegale drugshandel, waarvan er weinig zouden bestaan zonder de staat. Plus middenklassers bij de politie en het leger, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties.

 

Dit zijn wat je de Running Dogs zou kunnen noemen.

Daarnaast zijn er de vele miljoenen mensen die ervan afhankelijk zijn dat de dingen blijven zoals ze zijn, zoals de meer dan 50% van de Amerikanen die netto ontvangers zijn van uitkeringen van de staat – de 70 miljoen met een uitkering, de 90 miljoen met Medicaid, de 50 miljoen met voedselbonnen, de vele miljoenen met honderden andere programma’s, de 23 miljoen overheidsmedewerkers en de meeste van hun gezinnen. Laten we de vele miljoenen gewone mensen die net rondkomen ook meetellen.

Je zou dit niveau van mensen, de overgrote meerderheid van de bevolking, Whipped Dogs kunnen noemen. Ze houden van en zijn bang voor hun meester; ze doen wat hen gezegd wordt en rollen op hun rug en plassen in hun broek als ze geconfronteerd worden met een Top Dog of Running Dog die vindt dat ze buiten hun boekje gaan. Deze drie soorten honden vormen de overgrote meerderheid van de Amerikaanse bevolking. Ik vertrouw erop dat jij daar niet bij hoort. Ik beschouw mezelf in deze context als een eenzame wolf en hoop dat jij dat ook bent. Maar helaas zijn honden vijanden van wolven en hebben ze de neiging om op hen te jagen.

De Deep State is destructief, maar geweldig voor de mensen die er deel van uitmaken. En zoals elk levend organisme is de belangrijkste richtlijn: Overleven! Het overleeft door de fictie te indoctrineren dat het zowel goed als noodzakelijk is. Het is echter een parasiet die het belachelijke idee promoot dat iedereen kan leven ten koste van de maatschappij.

Is het een samenzwering onder leiding van een man die een witte kat aait? Ik denk van niet. Het is al moeilijk genoeg om een stel vrienden het eens te laten worden over welke film ze gaan zien, laat staan een stel machtswellustelingen die erop uit zijn om ieders leven te bepalen. Maar aan de andere kant kennen de Top Dogs elkaar allemaal, hebben ze op dezelfde scholen gezeten, zijn ze lid van dezelfde clubs, gaan ze met elkaar om en, het allerbelangrijkste, hebben ze gemeenschappelijke interesses, waarden en filosofieën.

De Amerikaanse Deep State draait rond de Washington Beltway. Het importeert de rijkdom van Amerika als belastinginkomsten. Veel van die rijkdom wordt daar geconsumeerd door nutteloze monden. En dan exporteert het dingen die de Deep State versterken, zoals oorlogen, fiatmunten en destructief beleid. Dit is onhoudbaar, simpelweg omdat er niets van waarde kan voortkomen uit een stad vol parasieten.

 

EEN OPLOSSING?

Veel Amerikanen geloven ongetwijfeld dat Donald Trump een oplossing is voor wat de VS mankeert. Ze denken dat hij een buitenbeentje is die de Deep State zal vernietigen. Dat is begrijpelijk omdat hij een cultureel conservatief is. Hij wil dat het land lijkt op de gelukkige dagen van weleer, toen mama, appeltaart en Chevrolets belangrijker waren dan diversiteit, gelijkheid en inclusie. Hij is een nationalist, een traditionalist en zakelijk georiënteerd. Dat is allemaal goed en wel. Maar irrelevant voor de Deep State.

Het probleem is dat Trump zich bijna noodzakelijkerwijs zal omringen met Deep State-spelers; zij zijn echt alles wat er is in en rond de Washington Beltway, Wall Street, de academische wereld of de media. Hij is niet van plan om overheidsinstellingen af te schaffen (hoewel hij er misschien een paar zal snoeien) en tienduizenden overheidsmedewerkers te ontslaan. Zijn gebrek aan een filosofische kern garandeert dat hij, in plaats van te proberen de staat af te schaffen (op de manier van Milei of Ron Paul), deze gewoon zal gebruiken op manieren die hij rechtvaardig vindt. Het bewijs daarvan zijn de biljoenen aan nieuwe overheidsuitgaven en tekorten die hij goedkeurde toen hij aan de macht was. Hij zal nog meer biljoenen uitgeven als hij wordt herkozen. En dat alles zal de Deep State voeden.

Aan de andere kant, als Trump wordt gekozen, zal zijn retoriek minder verwerpelijk zijn dan die van Kamala. Er zal waarschijnlijk minder openlijk rampzalige wetgeving worden uitgevaardigd en sommige regels zullen waarschijnlijk worden teruggeschroefd.

Aan de minder zonnige kant ben ik bang dat de Democraten in november wel eens zouden kunnen winnen. Ze hebben de controle over het staatsapparaat en dat willen ze absoluut niet opgeven. De Deep State redt zich natuurlijk prima als Trump wint. Maar niemand wil het risico nemen; er zouden wel eens gebroken rijstkommen kunnen zijn. Hij zou een ongeleid projectiel kunnen worden. Dus de Deep State, het establishment, zal nog dikker en gelukkiger zijn als de Dems de macht overnemen.

Daar zullen ze voor werken. En dat is de manier om te wedden.




Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. 

https://www.frontnieuws.com/uw-vijand-de-deep-state/

 

 

Rusland geeft rapport van 2.000 pagina’s vrij waaruit blijkt dat Deep State & Big Pharma Covid-19 pandemie hebben gefabriceerd

Rusland heeft Big Pharma en Amerikaanse Deep State-actoren publiekelijk beschuldigd van het fabriceren van de Covid-19 pandemie om de wereld over te nemen, waarbij Hillary Clinton, Barack Obama, Joe Biden en George Soros als medesamenzweerders in het complot tegen de mensheid worden genoemd, bericht Thepeoplesvoice. “Rusland wil gerechtigheid voor het ontstaan en de verspreiding van … Meer lezen overRusland geeft rapport van 2.000 pagina’s vrij waaruit blijkt dat Deep State & Big Pharma Covid-19 pandemie hebben gefabriceerd

https://www.frontnieuws.com/rusland-geeft-rapport-van-2-000-paginas-vrij-waaruit-blijkt-dat-deep-state-big-pharma-covid-19-pandemie-hebben-gefabriceerd/

Truth Be Told With Todd Callender, Esq: Destroy the Nanotech Within The Body

Ana Maria Mihalcea, MD, PhD     Sep 13, 2024 Truth Be Told Truth Be told vaxxchoice I was with Todd Callender Esq this morning dis...