dinsdag 10 september 2024

Kanonnenvoer en schapen: Stef Bos zegt hier wat veel mensen denken

 

Dus als er één of andere idioot hier zou verklaren: ‘we moeten ook maar meegaan in één of andere oorlog’, dan zeg ik tegen mijn zoon: maak dat je wegkomt. Dat zei zanger en songwriter Stef Bos in de podcast The Trueman Show, waar hij onlangs voor de tweede keer te gast was.

“Er is geen land, geen vlag goed genoeg om je leven voor op te offeren. Misschien degenen die je nabij zijn, maar niet dat iemand dat tegen jou zegt dat je dat moet gaan doen,” aldus Bos.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Massapsychologisch, ziekelijk aspect

“Ik vind het ongelofelijk dat dat nog steeds gebeurt en daar zit een massapsychologisch, ziekelijk aspect aan, waarbij je voelt dat wij allemaal als mensen nog in staat zijn om als schapen ergens achteraan te lopen,” vervolgde hij.

Voor mensen kan het zelfs een kick zijn, zei Bos. “Misschien als je geen doel in je leven hebt – wat je veel in momenten in de wereldgeschiedenis hebt gezien – zijn de mensen klaar om kanonnenvoer te worden.”

Protestnummer

“En daar maken mensen wel gebruik van. Die masseren het erin tot het moment dat we zeggen: en nu is het moment om te gaan.”

Tijdens corona bracht Bos het protestnummer ‘Iemand moet het doen’ uit.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...