dinsdag 10 september 2024

Stroomuitval voor degenen die ongehoorzaam zijn? Met de slimme meter in totale bewaking

 september 10, 2024   0  

   jillrose999 / Pixabay

In tijden van door de politiek gepropageerde energieschaarste komen de zogenaamde slimme meters steeds meer in beeld: ze zijn bedoeld om een alomvattende controle van het elektriciteitsverbruik (en als gevolg daarvan gerichte uitschakelingen) mogelijk te maken. Het verplicht installeren van deze apparaten is al in strijd met de privacy van burgers. Bovendien zetten ze de deur open voor machtsmisbruik: de integratie van slimme meters in het thuisnetwerk zou zelfs toegang tot privégegevens mogelijk maken. Nog een bouwsteen van een dystopische toekomst waarin mensen transparant en controleerbaar zijn geworden?

Wees eerlijk: heb je je ooit afgevraagd waarom energiebedrijven in elk huishouden intelligente meettoestellen, zogenaamde slimme meters, willen installeren? Willen de energiebedrijven dit echt, of voldoen ze gewoon aan de eisen van de overheid? schrijft Rudolf Alethia.

Hoewel de wet in heel Oostenrijk slechts een installatiepercentage van 95% voorschrijft, wordt de installatie van deze slimme meters met alle kracht en de grootst mogelijke strengheid doorgedrukt. Waarom schakelen energiebedrijven de elektriciteit gewoon uit voor mensen die zo’n apparaat niet willen of zetten ze hen onder zo’n psychologische druk dat ze uit angst voor mogelijke gevolgen toestaan dat zo’n apparaat tegen hun wil wordt geïnstalleerd? Wat de gevolgen ook mogen zijn. Voor klanten die zich hardnekkig verzetten tegen de installatie van zo’n meter, sturen de energiebedrijven waarschijnlijk speciaal opgeleide medewerkers. Zij zullen dan op een uiterst brutale en autoritaire manier te werk gaan. 

Uiteindelijk kan het de energieoperator niet schelen hoe hoog of laag je elektriciteitsrekening is; het belangrijkste is dat je je elektriciteit betaalt. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af: waar gaat dit allemaal over?                                            

Dat klopt! Het gaat om geld, macht en totale controle.

Financiële belangen

De productie van slimme meters zal de economie decennialang een enorme business opleveren. De levensduur van slimme meters is veel korter dan die van de beproefde Ferrari-meter, wat betekent dat ze na korte tijd vervangen moeten worden. Dit betekent dat er geld terugvloeit in de kas van de fabrikanten.

 

Dankzij de permanente overdracht van gegevens kunnen energiebedrijven de prijs van elektriciteit zo instellen dat deze alleen goedkoop is wanneer er weinig elektriciteit nodig is. Op piekmomenten, zoals koken tijdens de lunch, wordt de elektriciteitsprijs dan duur. Het logische gevolg: geld stroomt in de kas van de energiebedrijven.

Macht en controle door gegevensverzameling

Vanaf het moment dat je slimme meter je gegevens gaat leveren, ben je overgeleverd aan de globalisten. Vanaf dat moment hebben de globalisten macht over jou. Want de slimme meter levert alle informatie die ze nodig hebben om je naadloos te controleren. De slimme meters geven niet alleen je persoonlijke gegevens zoals naam, adres en meternummer – dat weten ze toch al – maar vooral ook wanneer je ’s ochtends opstaat, wanneer je je koffiezetapparaat aanzet, wanneer je ketel opwarmt, enzovoort. Daarom stuurt je slimme meter elke 15 minuten je gegevens naar de netbeheerder.

Met deze informatie kan de netbeheerder in eerste instantie alleen de piekmomenten in elektriciteit verzamelen: elk kwartier, elk uur, elke dag, elke week, elke maand en elk jaar. Het doel dat de netbeheerders namens de globalisten nastreven, is echter om de gegevens in realtime te verzenden. In de toekomst, wanneer elektrische apparaten informatie verzenden wanneer ze worden ingeschakeld, zal de energiebeheerder niet alleen weten dat je je koffiezetapparaat hebt ingeschakeld, maar zal hij ook gratis de technische gegevens van je koffiezetapparaat ontvangen. Dit is lang niet het enige dat mogelijk is via de slimme meter. Ze kunnen je elektriciteit ook rantsoeneren, beperken tot een bepaalde tijd of gewoon uit- of inschakelen zoals jij dat wilt.

 

Als slimme meters in de toekomst worden uitgerust met een RJ-45 interface (netwerkaansluiting) en je thuis een glasvezelverbinding hebt, is het technisch mogelijk dat je privégegevens rechtstreeks via de slimme meter toegankelijk zijn. Je denkt misschien: ik kan me niet voorstellen dat de energiebedrijven dat willen; wat moeten ze met al die gegevens? Wie moet het analyseren? Wat hebben zij eraan als ze weten wanneer ik mijn koffiezetapparaat aanzet of wat voor type het is? De energiebedrijven zijn misschien niet geïnteresseerd. Maar de globalisten wel. En zoals je gemakkelijk kunt zien, is er een nauwe band tussen globalisten, de overheid en energiebedrijven.

Nog een bouwsteen van een dystopische toekomst?

Stel je het volgende scenario voor: Het is 10 uur ’s ochtends. Je gaat je kelder in en doet het licht aan. Maar de kelder blijft donker. Je vermoedt een defecte gloeilamp en vervangt hem. Toch blijft het donker. Je controleert de zekeringkast, maar ook daar is alles in orde. Je haalt de schakelaar verschillende keren over, maar je kelder blijft donker. Plotseling schakelt je radio zichzelf in en een monotone stem spreekt uit het apparaat: “Mevrouw Neumann, het is 10:00 ’s ochtends, het is daglicht. U kunt op dit tijdstip geen stroom krijgen voor uw verlichting. Elektriciteit voor de verlichting is alleen beschikbaar als het donker is.” Je bent verbijsterd. Voordat je iets als antwoord kunt zeggen, is je radio al automatisch uitgeschakeld.

Of stel je een andere situatie voor: Je was met je vrienden aan het praten over politiek. Tijdens dit gesprek heb je kritiek geuit op de huidige politieke situatie. Nadat de laatste van je vrienden is vertrokken, schakelt je radio zichzelf in en een computerstem vertelt je dat je je huis niet mag verlaten. Dit bevel geldt voor de komende vier dagen. Je moet daarom elke 15 minuten een bepaalde toetsencombinatie op je slimme meter indrukken. Verder kun je in deze periode alleen noodoproepen doen vanaf je smartphone. Als je opnieuw kritiek hebt op de overheid, wordt deze maatregel verlengd tot acht dagen. Als je ziek wordt, bel dan de hulpdiensten. Je kunt je pc alleen gebruiken om alledaagse benodigdheden of medicijnen te bestellen. Het is de komende vier dagen niet mogelijk om andere goederen of diensten te bestellen dan de hierboven genoemde.
Zodra je de instructies hebt begrepen, druk je op de zwarte knop op de slimme meter.

De kans op misbruik is groot

Conclusie: De slimme meter brengt ons dichter bij de transparante persoon. Hij maakt verbruiksgedrag transparant. Hoe korter het meetinterval, hoe duidelijker je kunt herkennen wanneer je thuis bent. Het kan zelfs laten zien hoeveel mensen er aanwezig zijn en welke apparaten je gebruikt. Het stroomverbruik en de bijbehorende gegevens kunnen het merk van je elektrische apparaten onthullen. Als het elke seconde wordt uitgelezen, is het misschien zelfs mogelijk om te bepalen naar welk tv-programma en welke film je kijkt. (Bron: https://stop-smartmeter.at/probleme.html, 08/09/2024)

Stel je voor: Totale controle via genetwerkte gegevens. Digitaal vaccinatiedossier, gezondheidsgegevens, elektriciteitsmeting, elektriciteitscontrole, digitale euro – allemaal verbonden.

Elektriciteit alleen als …                                                                                     

Geld alleen als …


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws

https://www.frontnieuws.com/stroomuitval-voor-degenen-die-ongehoorzaam-zijn-met-de-slimme-meter-in-totale-bewaking/

 

Slimme meters komen dichterbij voor de kill

Ik word lastiggevallen. Helaas lijkt het erop dat ik er niets aan kan doen. Ik val in geen enkel hokje waardoor ik in aanmerking zou komen voor wettelijke bescherming. Ik word niet lastiggevallen door een partner of familielid, door een buur, een huisbaas, een schuldeiser, een online stalker of wie dan ook, schrijft Gillian Dymond. … Meer lezen overSlimme meters komen dichterbij voor de kill

https://www.frontnieuws.com/slimme-meters-komen-dichterbij-voor-de-kill/

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...