dinsdag 10 september 2024

Verbazing over exorbitante EU-schuldenplannen van Mario Draghi: ‘Zijn ze daar in Brussel nu helemaal gek geworden?’


Oud-bankier Mario Draghi vindt dat de EU honderden miljarden extra per jaar moet investeren in de Europese economie. Die blijft vergeleken met de VS en China achter, stelt hij in een advies aan de Europese Commissie.

EU-baas Ursula von der Leyen had Draghi gevraagd om met adviezen te komen om het concurrentievermogen van de EU te verbeteren. Volgens de Italiaan is daarvoor heel veel geld nodig.

Hij zegt dat de EU de miljarden moet gebruiken om ‘de energievoorziening te vergroenen’. Ook moet er wat hem betreft meer worden geïnvesteerd in defensie.

Nederland moet de Europese Unie verlaten

Het kabinet voelt niet meteen voor het uittrekken van extra geld om de Europese economie te versterken.

De exorbitante schuldenplannen van Draghi oogsten veel kritiek. “Nederland moet de Europese Unie verlaten,” stelt Forum voor Democratie.

Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP) spreekt van een ‘verkeerde denkrichting’. Hij wijst erop dat nieuwe Europese megafondsen nieuwe belastingen en/of schulden met zich meebrengen. “Laat niet alles via Brussel verlopen!”

Antidemocratisch

Voormalig Europarlementslid Rob Roos merkt op dat mensen in heel de EU een duidelijk signaal hebben afgegeven: stop het klimaatcommunisme, stop het eco-Stalinisme.

Het rapport van Draghi werd om die reden over de verkiezingen heen getild. “Ze wisten heel goed dat dit tegen de wil van het volk in zou gaan. Dit rapport én de timing is antidemocratisch,” aldus Roos.

Nog gekker dan ik dacht

“Zijn ze daar in Brussel en Frankfurt nu helemaal gek geworden?” vraagt financieel expert Ab Flipse.

Wetenschapper Ferdinand Meeuws reageert: “Die EU-bobo’s zijn nog gekker dan ik dacht. Met hun groene energietransitie brengen ze Europa naar economische zelfmoord. Met ons belastinggeld vullen ze hun zakken.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Imam: ‘In Nederland zijn moslims de baas – als het je niet bevalt, vertrek je maar’ (Video)

  september 19, 2024   18              Foto Credit: Rairfoundation.com B roeder Rahide heeft een duidelijke boodschap voor zijn  TikTok ...